Wybieram się w przyszłym tygodniu do Polanicy, chciałabym wiedzieć czy jest tam miejsce godne odwiedzenia ( klimatyczny pub, sklep z nietypowym piwem)
Czy w Polanicy Zdroju jest jakieś miejsce przyjazne piwoszom ?
Collapse
X
-
W Polanicy to sie wodę pije a nie piwo.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
-
Kiedyś był lany Wrocław...ale to było jakieś 8 lat temu...po powodzi w '97 roku odbudowano deptak...i podczas burzy i rzęsistych opadów gradu na bosaka chodziłem po full'a...a teraz to pewnie szkoda gadać...Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
-
Na czeskie piwo bym nie liczył, hurtownia która zajmowała się
importem zrezygnowała z tego asortymentu. W okolicy z ciekawszych
piw butelkowych widziałem jedynie Kiper Mocny (mogę śmiało polecić).
Zimową porą dobrą opcją wydaje się także porter z browaru Zamkowego.
PS. A tak naprawdę to polecam wziąść piwo ze sobą Osobiście, gdy
wyjeżdżam do Kotliny Kłodzkiej zawsze staram się porządnie zaopatrzyć
we Wrocławiu.Last edited by Jaroslav; 2007-11-23, 07:34.
Comment
-
-
Dzięki za dobre rady Wprawdzie zbyt wiele czasu nie będę miała na zwiedzanie tego miejsca, to jednak spróbuję, może miejscowych uda się podpytać. No i nie wiem czy samej mi się będzie chciało włóczyć po Polanicy, bo pewnie większość moich koleżanek wybierze uroki hotelu- spa i basen. Dam znać za tydzień czy udało się wyłowić jakąś perełkę.
A jak ktoś jeszcze coś może poradzić, to niech ratuje -wyjazd w przyszły piątek.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BasikNa marginesie- z wód wolę Staropolankę
W tym roku nie byłem, ale wcześniej nie widziałem tam nic oryginalnego. Same koncerniaki. Kiedyś była restauracja Globus (klasyczny gierkowski giees), ale teraz to chyba jest Biedronka.Last edited by Krzysiu; 2007-11-23, 22:29.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedziKilka razy zasiadałem w Polanicy na beczkowym Bosmanie, ale to było parę lat temu i w dodatku w ogródku piwnym. Nie liczyłbym na jakieś arcydzieła browarnicze, ale może coś się zmieniło (może coś z Czech się pojawiło).
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziStaropolanka jest własnie z Polanicy.
Comment
-
-
Na zakończenie tego tematu- okazało się, że nie miałam na tyle czasu, aby zwiedzić całą Polanicę i żeby teraz z czystym sumieniem napisać, że piwa nie ma. Barmanka z dyskoteki Colombina poinformowała mnie, że ludzie po dobre piwo wolą raczej sami jechać do Czech. Zdziwiłam się, że w Żabce był spory wybór koncerniaków. Faktycznie, w tym samym sklepie można było nabyć Mocnego Kipera.
Comment
-
-
Polanica Zdrój ul.Zdrojowa5 "CAFFE KINOL"
Caffe KinoL --- oczywiście w kinie , na ul. Zdrojowej5
nowo otwarta knajpka z czeskim lanym piwkiem:
ZUBR Premium 5 zł, Zubr Schwardzbier (Ciemne) 5zł, Miodowe 6zł ,
oraz Żywiec z polski (nie popatrzyłem na cenkę).Last edited by Christopherclassic; 2013-03-06, 18:42.
Comment
-
-
Załóż nowy temat. Rozumiem, że dowodzisz tym przedsięwzięciem?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Kiedy tam przechodziłem, lokal robił wrażenie hałaśliwego klubu dla małolatów. Głośna muzyka słyszalna na całym deptaku, grupki gówniarzerii przed lokalem. Raczej ciężko byłoby tam usiąść na piwie. Chyba , że trafiłem na jednorazową imprezę.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
No i uciekł. Dobra sam założę temat. Rohozecky, wpiszesz swoje uwagi jeszcze raz za chwilę?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment