Sklepy z piwem w Trójmieście

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bialy-r Wyświetlenie odpowiedzi
    co z woj. warmińsko-mazurskiego to:
    został tylko Kormoran (na terenie Olsztyna, mozna kupić):
    (...)
    A może tak podzielisz się z nami informacjami (w osobynym temacie) gdzie w Olsztynie można kupić/napić się piwa z BK we flaszkach jak i z beczki?
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• abernacka
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

Po za tym co napisał Pendragon (a kol.Cichy777 zniekształcił), dodam od siebie dwa zdania.
      Duża reprezentacja piwa z Kipera ( w tym Cornelius pszeniczny) jest do dostania w Kauflandach w Gdyni, a Porter i Koźlak z Witnicy jest do kupienia w Intermarche w Gdańsku.
      Ps. Dziś Fortuny w Smaku nie było.
      Last edited by abernacka; 2008-04-24, 12:41.

Comment

• bialy-r
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2008.04
        • 100

Dziękuje wszystkim forumowiczą za pomoc, byłem w Trójmieście i udało mi się kupić parę ciekawych piwek: 20 w Smaku, 5 w BOMI (Matarnia, Klif) i 7 w degustatorni, postaram się wkrótce dodać na forum sklepy z piwami Kormoran w Olsztynie.
        Trójmiasto posiada naprawdę duży wybór piw, tylko pozazdrościć takich możliwości.
        Szczególnie zaszkoczył mnie Guiness Drouth w butelce myślałem że jest tylko w puszce.

Comment

• bialy-r
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2008.04
          • 100

A tak wogóle to wybór piw w SMAKu i BOMI przerósł moje oczekiwania.

SMAK to ogrom piw polskich ze średnich browarów uzupełniony bogatym wątkiem piw zagranicznych, (naprawdę kążdy znajdzie coś dla siebie i sklep naprawdę warty polecenia dla każdego fana piwa, wygląd jak zwykły market spożywczy ala "SPOŁEM" ale w środku, ogrom piwek poukładanych na półkach według browarów a piwa zagraniczne są poukładane wg krajów, naprawdę ułatwia orientacje i podjęcie wyboru a jest z czego).

BOMI to już głównie piwa zagraniczne ale wybór naprawdę duży - kilkadziesiąt piw zagranicznych od Japoni aż po Wyspy -jedyny minus niestety ceny trochę wysokie.

Degustatornia to fajny lokal, dobry wystrój i spory wybór piw (niestety chyba czasami brak wszystkich z internetowej oferty -brak było paru od południowego sąsiada), ale naprawdę super pub na rozmowy przy dobrym piwku (ten w Gdańsku, niedaleko jest od starego miasta, w Gdynii trzeba pamiętać, że choć adress Świętojąńska 130 ale wejście jest od ul. Władysława -ja szedłem wieczorem Świetojańską i nie doszukałem się lokalu dopiero na drugi dzień zrozumiałem swój błąd.

Comment

• Rycho_128
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2007.03
            • 1054

Nowy sklep

No to żeby było bardziej kompletnie, to trzeba dodać, że w Gdańsku ostatnio doszedł ten sklep, wart polecenia.
            Last edited by Rycho_128; 2009-03-06, 14:56.
            Gdański Browar WaRy
            Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
            Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...

Comment

• Antylop
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2009.10
              • 1415

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bialy-r Wyświetlenie odpowiedzi
              Piwne menu Degustatornii Gdańsk, Gdynia (fajny wybór)

piwko na wynos naprawdę 2 zły taniej?

ja pod wzgledem wyboru piw w Olsztynie polecam MolotovCafe http://www.molotovcafe.pl/bar.php
              Niestety od września 2009r. już nie ma zniżki 2 złotowej na piwa kupowane na wynos

Pozdrawiam
              Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

Comment

• Pendragon
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedzi
                Niestety od września 2009r. już nie ma zniżki 2 złotowej na piwa kupowane na wynos
                No to pojechali...
                Na szczęście dostępność w sklepach ciekawych piw w Trójmieście rośnie. Podobno pojawiły się nawet Skalaki
                Last edited by Pendragon; 2009-10-24, 09:05.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• abernacka
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.12
                  • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                  (...) Podobno pojawiły się nawet Skalaki
                  A gdzie jeśli można wiedzieć?

Comment

• Pendragon
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                    A gdzie jeśli można wiedzieć?
                    A tam najbliżej ciebie Ulicy nie pamiętam, na Obłużu.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• abernacka
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.12
                      • 10861

Dzięki za informacje. Jutro tam podjadę (pierwszy raz).

Comment

• Pendragon
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

Chodzi oczywiście o ten nowy sklep, o którym niedawno była wzmianka, a nie ten w którym 2 lata temu można było kupić amberowego eksportowego Kopernika.

Comment

• abernacka
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                          Chodzi oczywiście o ten nowy sklep, o którym niedawno była wzmianka, a nie ten w którym 2 lata temu można było kupić amberowego eksportowego Kopernika.
                          Zdawałem sobie sprawę z tego co piszesz.

Comment

Przetwarzanie...
                          X