Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bialy-r
Wyświetlenie odpowiedzi
Sklepy z piwem w Trójmieście
Collapse
X
-
-
-
Po za tym co napisał Pendragon (a kol.Cichy777 zniekształcił), dodam od siebie dwa zdania.
Duża reprezentacja piwa z Kipera ( w tym Cornelius pszeniczny) jest do dostania w Kauflandach w Gdyni, a Porter i Koźlak z Witnicy jest do kupienia w Intermarche w Gdańsku.
Ps. Dziś Fortuny w Smaku nie było.Last edited by abernacka; 2008-04-24, 12:41.
Comment
-
-
Dziękuje wszystkim forumowiczą za pomoc, byłem w Trójmieście i udało mi się kupić parę ciekawych piwek: 20 w Smaku, 5 w BOMI (Matarnia, Klif) i 7 w degustatorni, postaram się wkrótce dodać na forum sklepy z piwami Kormoran w Olsztynie.
Trójmiasto posiada naprawdę duży wybór piw, tylko pozazdrościć takich możliwości.
Szczególnie zaszkoczył mnie Guiness Drouth w butelce myślałem że jest tylko w puszce.
Comment
-
-
A tak wogóle to wybór piw w SMAKu i BOMI przerósł moje oczekiwania.
SMAK to ogrom piw polskich ze średnich browarów uzupełniony bogatym wątkiem piw zagranicznych, (naprawdę kążdy znajdzie coś dla siebie i sklep naprawdę warty polecenia dla każdego fana piwa, wygląd jak zwykły market spożywczy ala "SPOŁEM" ale w środku, ogrom piwek poukładanych na półkach według browarów a piwa zagraniczne są poukładane wg krajów, naprawdę ułatwia orientacje i podjęcie wyboru a jest z czego).
BOMI to już głównie piwa zagraniczne ale wybór naprawdę duży - kilkadziesiąt piw zagranicznych od Japoni aż po Wyspy -jedyny minus niestety ceny trochę wysokie.
Degustatornia to fajny lokal, dobry wystrój i spory wybór piw (niestety chyba czasami brak wszystkich z internetowej oferty -brak było paru od południowego sąsiada), ale naprawdę super pub na rozmowy przy dobrym piwku (ten w Gdańsku, niedaleko jest od starego miasta, w Gdynii trzeba pamiętać, że choć adress Świętojąńska 130 ale wejście jest od ul. Władysława -ja szedłem wieczorem Świetojańską i nie doszukałem się lokalu dopiero na drugi dzień zrozumiałem swój błąd.
Comment
-
-
Nowy sklep
No to żeby było bardziej kompletnie, to trzeba dodać, że w Gdańsku ostatnio doszedł ten sklep, wart polecenia.Last edited by Rycho_128; 2009-03-06, 14:56.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bialy-r Wyświetlenie odpowiedziPiwne menu Degustatornii Gdańsk, Gdynia (fajny wybór)
piwko na wynos naprawdę 2 zły taniej?
ja pod wzgledem wyboru piw w Olsztynie polecam MolotovCafe http://www.molotovcafe.pl/bar.php
PozdrawiamPiwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedziNiestety od września 2009r. już nie ma zniżki 2 złotowej na piwa kupowane na wynos
Na szczęście dostępność w sklepach ciekawych piw w Trójmieście rośnie. Podobno pojawiły się nawet SkalakiLast edited by Pendragon; 2009-10-24, 09:05.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi(...) Podobno pojawiły się nawet Skalaki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziA gdzie jeśli można wiedzieć?
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Comment
-
-
Chodzi oczywiście o ten nowy sklep, o którym niedawno była wzmianka, a nie ten w którym 2 lata temu można było kupić amberowego eksportowego Kopernika.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziChodzi oczywiście o ten nowy sklep, o którym niedawno była wzmianka, a nie ten w którym 2 lata temu można było kupić amberowego eksportowego Kopernika.
Comment
-
Comment