Pytanie do forumowych czeskich wyjadaczy Możecie polecić jakiś rejon w miarę płaski, żeby można było z dziewczęciem na rowerach pojeździć, a jednocześnie czegoś ciekawego się napić? Najlepiej jakiś miasteczko z przyrodą dookoła, w którym można kwaterę wynająć.
Gdzie do Czech na rower?
Collapse
X
-
Rozumiem źe to pytanie do mnie...?Nie ma takiej prostej odpowiedzi.Plasko jest na poludniowej Moravie(jižní Morava).Rejon ten slynie glównie z produkcji wina,ale kilka minibrowarów teź znajdziesz.Bardzo latwe trasy rowerowe znajdziesz wzdluź rzeki Labe-okolice Hradec Králové,Pardubice,Kolín,jest tzw.Labská cyklostezka(trasa rowerowa).Bardzo przyjemnie jest teź w Czeskim raju(Český ráj),jest tam niezla koncentracja browarów średniej wielkości+minibrowary.Teren ten jest chyba najmniej zakaźony Gambrinusem i podobnym świństwem.Najlepiej weź sobie te oto mape http://mapa.pivni.info/ lub http://pivni.info/mapa.php ,dalej zwykla mape Czech lub atlas rowerowy(cykloatlas) i wybieraj i planuj do woli.Ale chyba bedzie lepiej przenieść sie na GG.Mój nr.4703564.Pozdrawiam
-
-
Troche OT ale jakbyś mimo wszystko wybrał sie na Morawy to jednak polecam ten rejon winiarsko - w razie czego służe informacjami na PW. Ale żeby nie odejść od tematu to w zeszłym roku planując wypad na wina morawskie trafiłem na http://www.czecot.com/pl/?id_tema=17 jest tu mowa m.in. o rowerowych trasach piwnych ;-) więc może pójdź dalej za tymi informacjami.
Comment
-
-
Ja i Slav być może też z rowerami na Czechy uderzymy, ale to jeszcze zależy od pogody.Last edited by Marusia; 2008-04-29, 08:56.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziPytanie do forumowych czeskich wyjadaczy Możecie polecić jakiś rejon w miarę płaski, żeby można było z dziewczęciem na rowerach pojeździć, a jednocześnie czegoś ciekawego się napić? Najlepiej jakiś miasteczko z przyrodą dookoła, w którym można kwaterę wynająć.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika SupeR_PiwosZ Wyświetlenie odpowiedziwięc zawsze swierzy Pilsnerek czy Gambrinus stoi w lodówceLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika SupeR_PiwosZ Wyświetlenie odpowiedziJak będziesz się wybierać to zapraszam do przekroczenia granicy w Paczkowie (polskie carcassone), woj. opolskie, skoczymy razem na piwko
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziSłaba zachęta
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziPlanuję jakieś rowerki w wakacje, więc może się zdarzy! Ale rzeczywiście nie na Pilsnera czy Gambrinusa się nastawiam.
Comment
-
-
Nie jest to prawdą to co piszesz!
W hipermarketach w Polsce jest przecież dostępny Pilsner pochodzący z Czech (butelki 0,33l).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziNie jest to prawdą to co piszesz!
W hipermarketach w Polsce jest przecież dostępny Pilsner pochodzący z Czech (butelki 0,33l).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika SupeR_PiwosZ Wyświetlenie odpowiedziNo nie wiem jak ty ale ja bym sie skusił Próbowałem już wielu czeskich piw, no i akurat wyobraź sobie że te 2 są najlepsze Wiec jak ty popijasz jakieś wymyślne drinki z parasolkami, no to na pewno będzie dla ciebie słaba zachętaLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziW Czechach jest sporo małych browarów które warzą dobre piwa.Wcale nie trzeba sie zachwycać miejscową masówką rodem z piwnych fabryk w stylu Tychów czy Lecha.
Comment
-
Comment