Gdzie w Warszawie dostanę trzy różne piwa niepasteryzowane.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • delvish
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.11
    • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
    Skąd ten pomysł? To, że nie zawiera żywych drożdży, to nie znaczy, że jest pasteryzowane.
    A jeśli masz jakieś ciekawe info na ten temat, to może warto to ogłosić.
    Zwłaszcza, że nie tak dawno temu Czes je ze studentami sprawdzał i było niepasteryzowane.
    "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
    (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• Maidenowiec
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.07
      • 2287

Na Ursynowie 3 różne dostaniesz w Sklepie Marcin na Pasażu Natolińskim. To jest ciąg sklepów zaraz po wyjściu z metra Natolin tak jak jest poczta i komenda. Jest Konstancin, ostatnio był Kasztelan niepasteryzowany i inne wynalazki.
      Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
        Zwłaszcza, że nie tak dawno temu Czes je ze studentami sprawdzał i było niepasteryzowane.
        A, to zwracam honor, coś mi się pomerdało.

Comment

• cororo
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2003.04
          • 766

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
          Że co? 2 lata po zamknięciu browaru? Bo rozumiem, że chodzi Ci o Okuniew?
          Mineło już trochę czasu od Twojego wpisu ,ale musze Cie poprawić bo Bokser był z Podola więc browar nie działa już ponad 10 lat!

Comment

• Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13959

Z Podola to był Boxer , a z Okuniewa Bokser. Ale dzięki tej uwadze dowiedziałem się, że był taki browar, jak Podole
            Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2008-07-12, 22:57.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• cororo
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2003.04
              • 766

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
              Z Podola to był Boxer , a z Okuniewa Bokser. Ale dzięki tej uwadze dowiedziałem się, że był taki browar, jak Podole
              O.k później doczytałem że sprzedawano takie piwo ,które wzięło nazwę od ulicy gdzie zlokalizowana była hurtownia. Dlatego też nie kojarzyłem Boksera dodatkowo nie miałem świadomości o takim piwie gdyż nie było ono sprzedawane w butelkach ,a co za tym idzie nie było etykiet.

Comment

Przetwarzanie...
              X