Dobry sklep z piwem w Wilnie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bialy-r
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2008.04
    • 100

Dobry sklep z piwem w Wilnie

W związku z planowanym wyjazdem do stolicy Litwy, chciałbym się się zapytać czy ktoś z was zna jakiś dobrze zaopatrzony sklep z piwem (piwa z krajów nadbałtyckich, Rosji, Białorusi, Ukrainy, .... lub poprostu z większym wyborem piwa) w Wilnie. Z góry dziękuje i wasze zdrowie.
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Podobno nie ma. Piwa z białorusi nigdy nie widziałem na litwie. Jakies pojedyńcze piwka z łotwy, rosji, estonii mozna spotkac. W kazdym supermarkecie np. Norfa, Maxima dostaniesz 30-50 butelek róznych piwek litewskich. Czym wiekszy market - XXXL tym wiekszy wybór i róznorodnośc piw.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• bialy-r
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2008.04
      • 100

Z twego postu wynika że ich supermarkety naprawde mają spory wybor piw
      dostaniesz 30-50 butelek róznych piwek litewskich. Czym wiekszy market - XXXL tym wiekszy wybór i róznorodnośc piw
      szkoda że u nas Tesco, Real i Carrefure takiego nie mają, no BONI ma naprawdę duży asortyment.
      Dziękuje za infomację postaram się zajrzeć do tych supermarketów: Norfa, Maxima.
      ps. czy macie jeszcze jakieś przydatne informacje

Comment

• falcon
        Porucznik Browarny Tester
        • 2004.07
        • 284

Wilno

Zdecydowanie najlepszy sklep na Litwie. 80 pozycji piw litewskich plus degustatornia.
        Polecam
        Wracając z Wilna w miejscowości Alytus znalazlem mały Dyskont . Mieli tam piwa Białoruskie, Rosyjskie a nawet...Karpackie.

Oprócz tego polecam MAXIMA, NORFA, IKI, RIMI

Comment

Related Topics

Collapse

• grzeber
          Mołdawia, Ghindești, Str.Fabricii 1, Rockscor
          grzeber
          Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
          2025-01-25, 16:56
        • darekd
          ? [Gwarek], Sage
          darekd
          Nie wiem gdzie oni warzą swoje piwa, to jakaś bardzo strzeżona tajemnica chyba.

Belgian DIPA,

18% ekstr.,
          7,5% alk.

Chmiele: Kohatu, Rakau i Motueka

https://browargwarek.pl/beer-type/contrasts-sage/

Aromat - głównie chmielowy...
          2025-01-14, 00:37
        • Shedao
          Litwa, Wilno, Gedimino pr. 5, Craft & Draft Brewpub
          Shedao
          Jedyny w Wilnie browar w "nowoczesnym" stylu, oferujący szeroki wachlarz kraftowego piwa. Znajduje się w dość sporej piwniczce, ma ok. 10 kranów. Ja próbowałem: IPUTE (Little IPA), Razor Back (bitter) oraz MoliugElis (dyniowe). To ostatnie było najciekawsze. Nie do końca moje klimaty,...
          2025-01-07, 14:09
        • Shedao
          Litwa, Wilno, Totorių g. 18, Būsi trečias
          Shedao
          Browar czynny codziennie od 11 do pólnocy, a w weekendy do 2. Przyjemny, karczemny klimat. Na kranie trzy piwka: Juodas (ciemne), Sviesus (jasne) oraz IPA. Wszystkie godne polecenia. Warto odwiedzić ten browar podczas wizyty w Wilnie.
          2025-01-07, 14:06
        • darekd
          Eichbaum, Cronus German Pilsner
          darekd
          Piwo dostępne w Sieci Stokrotka. Puszka była tak oldskulowa, że musiałem to kupić, szczególnie że cena (ok. 2,80 PLN) zachęcała do podjęcia tego ryzyka.
          Jest to piwo kierowane do litewskiej firmy Maxima (która jest właścicielem Stokrotki). Na puszce jest skład (woda, słód, chmiel)...
          2025-01-04, 01:50
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...