W związku z planowanym wyjazdem do stolicy Litwy, chciałbym się się zapytać czy ktoś z was zna jakiś dobrze zaopatrzony sklep z piwem (piwa z krajów nadbałtyckich, Rosji, Białorusi, Ukrainy, .... lub poprostu z większym wyborem piwa) w Wilnie. Z góry dziękuje i wasze zdrowie.
Dobry sklep z piwem w Wilnie
Collapse
X
-
Podobno nie ma. Piwa z białorusi nigdy nie widziałem na litwie. Jakies pojedyńcze piwka z łotwy, rosji, estonii mozna spotkac. W kazdym supermarkecie np. Norfa, Maxima dostaniesz 30-50 butelek róznych piwek litewskich. Czym wiekszy market - XXXL tym wiekszy wybór i róznorodnośc piw.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
-
-
Z twego postu wynika że ich supermarkety naprawde mają spory wybor piwdostaniesz 30-50 butelek róznych piwek litewskich. Czym wiekszy market - XXXL tym wiekszy wybór i róznorodnośc piw
Dziękuje za infomację postaram się zajrzeć do tych supermarketów: Norfa, Maxima.
ps. czy macie jeszcze jakieś przydatne informacje
Comment
-
-
Wilno
Zdecydowanie najlepszy sklep na Litwie. 80 pozycji piw litewskich plus degustatornia.
Polecam
Wracając z Wilna w miejscowości Alytus znalazlem mały Dyskont . Mieli tam piwa Białoruskie, Rosyjskie a nawet...Karpackie.
Oprócz tego polecam MAXIMA, NORFA, IKI, RIMI
Comment
-
Comment