Wybieram się tam na urlop, czy ktoś wiegdzie można się tam napic piwa? Interesuje mnie raczej polska strona Dunajca a nie nieodległa Słowacja.
Pieniny
Collapse
X
-
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith) -
Dlatego ponawiam pytanie, czy po polskiej stronie Spiszu i Pienin są jakieś ciekawe piwnie miejsca?Comment
-
W takich miejscowościach jak Szczawnica czy Krościenko miejsc do wypicia "małego jasnego" nie braku. Np. w Szczawnicy pod Palenicą królują namioty Lecha, a na górze leją rozwodnionego Żywca, sporo także lokali i ogródków znajdziesz w Krościenku nad samym Dunajcem. Nie licz jednak na piwa z mniejszych browarów - tu rządzi KP/GŻ/CO.
Ja polecam klimatyczny bar LUBAŃ w Grywałdzie - z kija Żywiec, ale jaka atmosferkaOstatnia zmiana dokonana przez Czapayew; 2008-08-02, 07:29."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.netComment
Related Topics
Collapse
-
-
19.11.2022 przed Poznańskimi Targami Piwa miałem okazję (w towarzystwie kilku kolegów z piwnej branży) odwiedzić jeden z najnowszych polskich browarów. Bo choć marka Za Miastem znana jest już od pięciu lat z kontraktów, to w tym roku piwa zaczęto warzyć u siebie. Zgodnie z nazwą browar...
-
Channel: Wielkopolskie
-
-
Odkąd wybudowano kładkę Bernatkę Podgórze rzeczywiście odżyło i okolicę rynku a szczególnie Staromostowej zapełniły się lokalami z międzynarodowym smakiem. Nie mogło i też zabraknąć piwnych klimatów. Zapewne sporo pamięta nieczynną już "Miejscówkę" czy dalej działający...
-
Channel: Kraków
2022-08-03, 09:58 -
-
W Strakonicach bywałem wielokrotnie, w browarze (a raczej na jego dziedzińcu) również, jednak nigdy nie było okazji zwiedzić go wewnątrz. Zawsze było albo za późno, albo zwiedzanie w momencie uczestnictwa naszej ekipy w piwnej imprezie akurat nie było w jej programie.
Świetna okazja...-
Channel: Czechy
-
-
Czyli tzw Barrel Aged, leżakowane w beczkach po whisky, winie, rumie, koniaku, sherry i cholera wie po czym jeszcze.
Zastanawiam gdzie kończy się sztuka w browarnictwie i kreatywność, a zaczyna się zwykłe lenistwo i kombinowanie. Bo czy sztuką jest kupienie beczek po czymś, wlanie do...-
Channel: Piwo - ogólne
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment