Witam serdecznie,ma ktoś jakieś wieści gdzie można się napić w Dąbrowie dobrego, niekorporacyjnego piwa? Ucieszy mnie również wiadomość o dobrym sklepie z jakimiś perełkami
W Dąbrowie Górniczej sklepów z dobrymi piwami raczej mało. Na forum masz opisane 2 markety, gdzie możesz dostać kilka piw nie występujących w większości sklepów monopolowych:
Właśnie wróciłem z Inter i oto co znalazłem:
Z butelek:
Koźlak z Ambera i jakiś koszaliński;
2x Svyturys;
parę sztuk "Polskiego piwa"
Litewski Utenos
Radeberger
Guiness
Dab
2xTucher
3XStaropramen
Karpackie
Bosman
Miodowe z Jabłonowa
Z puszek dodatkowo:
Strzelec mocny
Kanclerz
3xKarpackie
Parę jeszcze sztuk z Niemiec... i pełny asortyment masówy.
Najdalej na północ położna stolica - Rejkiawik, skrywa jedną z perełek islandzkiego piwowarstwa - mikrobrowar Malbygg. Malbygg Taproom - Brewery Bar and Beer Shop to miejsce, które zdecydowanie warto odwiedzić - nie tylko biorąc pod uwagę fakt, że w zwykłych sklepach można się uraczyć...
Knajpa z amerykańskim żarciem,ale chyba jako jedyna w moim mieście(chyba,że o czymś nie wiem:-))w której można się napić dobrego piwa.Wybór skromny,ale zawsze coś.Ostatnio była Cherry Lady-lana,Śmietanka,Powrót króla,Atak chmielu,Pierwsza pomoc,plus coś tam jeszcze z Zawiercia,Fortuna,Miłosław...
Egilsstaðir to miasteczko (zamieszkałe przez ok. 2,5 tys. mieszkańców) będące komunikacyjnym centrum środkowo-wschodniej Islandii, które jest zwornikiem w regionie Austurland. Z Egilsstaðir można udać się do Seyðisfjörður - portu (można tu kupić ciekawe piwa warzone dla miejscowych sklepów...
Siglufjörður - miast(eczk)o (niespełna 1,2 tys. mieszkańców) - najbardziej wysunięte na północ w Islandii, na półwyspie Tröllaskagi, na brzegu fiordu o tej samej nazwie, który łączy się z Oceanem Arktycznym. Siglufjörður otaczają szczyty górskie sięgające 900–950 m n.p.m. ...
W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.
Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
Comment