Warszawa - gdzie na i po piwo?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • rohozecky
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2008.11
    • 1840

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
    A to ci dopiero rarytasy. To jest naprawdę jakiś fenomen ta stolica.
    No widzisz, w jakim otoczeniu żyję Tu nawet taka Łomża ma szalone kłopoty z utrzymaniem się na rynku...Zresztą wystarczy sprawdzić na tym forum, jak ubogo wygląda lista warszawskich lokali polecanych przez forumowiczów....

pozdrowienia
    ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• Sokół83
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.12
      • 1598

a chciałem się tylko dowiedzieć gdzie mogę pójść na piwo....

dziękuję wszystkim za informację o sklepach i lokalach - myślę, że do Pingwina i Malinki zajrzę na małe piwo; a tymczasem zbieram się na pociąg

zdrowie
      Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• flood
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2008.06
        • 182

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedzi
        Trzy ogródki to akurat: KP, GŻ i CP. Odrodzenie "lokalne" jest raczej wątpliwe. Jakiś przyzwoity lokal, to może jeszcze, ale nie ogródek...
        Akurat miałem na myśli te letnie ogródki na dechach przy wale nad wisłą. W tych firmowych w "centrum" Tarchomina nie byłem.

Na Tarcho na faktury raczej chyba nie ma co liczyć - z wyjątkiem Fortu Piontek - centrum konferencyjne. A tam niestety można napić się tylko tych trzech piw które wymieniłem, choć wybór mocniejszych alkoholi jest przyzwoity.

Miejmy nadzieję, że ta asymilacja jak najszybciej nastąpi;-), i dobre produkty staną się dostępne.

To pisałem ja, element napływowy z Mokotowa na Tarchomin, krawaciarz od 6ej do 18ej, potem lump;-)

pzdr
        flood

PS. czy ktoś miałby pomysł na recepturę na piwo z Konstancina o nazwie na D., że niby sprzed lat? Brak mi doświadczenia w warzeniu ( ledwo 4 zacierane, więc zaczynam dopiero swoją edukację), a wyjątkowo mi taki smak podchodzi.

pzdr
        f.

Comment

• kopyr
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2004.06
          • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
          W (pod-)warszawskich sypialniach dużą część mieszkańców/noclegowiczów stanowi także taki "element". Wiele tych osób, zwłaszcza młodszych, jest jeszcze na etapie "napinania się", i nie wypada im iść na jakieś dziwne, lokalne piwo. To kwestia mentalności i pewnie jeszcze z jednego pokolenia. Ci ludzie całe życie są w biegu, nie mają czasu zastanowić się nad aromatem i smakiem tego, co piją. Ci ludzie pasą oczy reklamą, a jak trafią na świeże piwo z GŻ czy CP, to ono jest zimne, ładnie bąbelkuje i gasi pragnienie. I wystarczy.

Bo trzeba zacząć snobować się na lokalne piwa. Żywiec, Tyskie czy nawet Peroni to może kupić każdy w osiedlowym sklepie. To co to za snobizm. Ale już niepasteryzowane, pszeniczne, stout to inna bajka. Tylko browary muszą współgrać z tym wizerunkiem, a nie iść mu pod prąd. Niech jakiś mały browar wypuści solidnie chmielone piwo. Niech Ciechan wypuści pszenicę z beczki, do tego odpowiednie szkło. Tak się buduje wizerunek. Przecież we Wrocławiu nie mieszkają jacyś inni piwosze, a zapijają się pszenicznym z Primatora.
          blog.kopyra.com

Comment

• rohozecky
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2008.11
            • 1840

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzi
            a chciałem się tylko dowiedzieć gdzie mogę pójść na piwo....

dziękuję wszystkim za informację o sklepach i lokalach - myślę, że do Pingwina i Malinki zajrzę na małe piwo; a tymczasem zbieram się na pociąg

zdrowie
            Pamiętaj tylko, że Malinka czynna jest dopiero od 14.

Comment

• petrus33
              Gość
              • 2008.01
              • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
              Bo trzeba zacząć snobować się na lokalne piwa. Żywiec, Tyskie czy nawet Peroni to może kupić każdy w osiedlowym sklepie. To co to za snobizm
              Dokładnie !!
              Ale jakby tak Imperatora z kija lali......??

Comment

• Sokół83
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.12
                • 1598

wyjazd jednak mi się opóźnił do przyszłego tygodnia

przy okazji orientuje się ktoś może co aktualnie leją w BrowArmii?
                Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• bialy-r
                  • 2008.04
                  • 100

Gdzie i jakie w Warszawie można Czeskie Ciemne Piwa:
                  - kupić
                  - a może nawet w pubie uświadczyć

Comment

• VanPurRz
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2008.09
                    • 4229

W sklepie na Pejzażowej, i U Joli .
                    Last edited by VanPurRz; 2009-06-03, 12:15.
                    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• bialy-r
                      • 2008.04
                      • 100

a może pamiętasz co aktualnie tam dostanę

Comment

• VanPurRz
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2008.09
                        • 4229

NIestety raczej tylko koncernówki czyli ciemny Kozel na ten przykład.
                        "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• bialy-r
                          • 2008.04
                          • 100

Szkoda bo poluje m.in. na Opata, Kutne Hore i moze cos ze Svijan

Comment

• rohozecky
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2008.11
                            • 1840

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bialy-r Wyświetlenie odpowiedzi
                            Szkoda bo poluje m.in. na Opata, Kutne Hore i moze cos ze Svijan
                            Raczej nie licz. Kutna Hora przestała zresztą warzyć ciemne ( a zaniedługo pewno przestanie i jasne). Możesz liczyć na Zlatopramena ew.Hebana z BB, cokolwiek więcej będzie uśmiechem losu.Kozla wykluczam z zasady jako moim zdaniem niepijalnego.

pozdrowienia
                            Last edited by rohozecky; 2009-06-03, 12:54.

Comment

• Wujcio_Shaggy
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.01
                              • 4628

Heban już teraz jest niemiecki. Chyba, że jakieś niedobitki z Budziejowic jeszcze gdzieś przetrwały...
                              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• zgroza
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼
                                • 2008.03
                                • 3606

To żeby w Kopenhadze można było na każdym osiedlu dostac genialnego Cernego Rebela z Havlickowego Brodu, a w Warszawie taka bida....
                                Last edited by zgroza; 2009-06-03, 13:53.
                                Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

Przetwarzanie...
                                X