Warszawa - gdzie na i po piwo?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bialy-r
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2008.04
    • 100

To dziwna sprawa z tą Warszawą ponad milion mieszkańców i ogrom potencjalnych klientów, ogromna nisza rynkowa na specjalistyczny sklep i pub dla miłośników złotego i ciemnego napoju. A go nie ma. Gdyby tylko miało się odpowiednie pieniądze samemu można by było zarobić na takiej inwestycji/działalności.

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

W przyszłym tygodniu będę jeden dzień dzień w Warszawie i oprócz zaliczenia minibrowarów chciałbym zrobić jakieś zakupy w sklepie. Czasowo może wyjść tak nieszczęśliwie, że nie zdążę do Rodzinki Bis przed ich sjestą A czekać do 15 nie mogę. Gdybym nie zdążył przed 12, to jakie 3 sklepy polecacie? Moje kryteria to obecność Konstancina. Fajnie by było gdyby były jeszcze jakieś inne małe browary polskie i ew. czeskie, ale to chyba nie realne?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• kibi
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.07
        • 1875

Ja polecam Rudnickiego. Możesz liczyć na Konstancin w szerokim wyborze, poza tym Kormoran, Ciechanów, Boss, Fortuna i zapewne coś jeszcze. Tyle tylko, ze to kawałek od centrum i nie wiem czy będzie ci po drodze.

Comment

• Ahumba
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛
          • 2001.05
          • 9084

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedzi
          Ja polecam Rudnickiego.
          Ja też. Jako rezerwę weź pod uwagę Jolę w centrum
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Pendragon
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedzi
            Ja polecam Rudnickiego. Możesz liczyć na Konstancin w szerokim wyborze, poza tym Kormoran, Ciechanów, Boss, Fortuna i zapewne coś jeszcze. Tyle tylko, ze to kawałek od centrum i nie wiem czy będzie ci po drodze.
            Po drodze mniej więcej by było, bo to w kierunku Gdańska Ale jak tam trafić? To jest w budynku megasamu, na jego tyłach, czy też w osobnym budynku?

A coś w południowej Warszawie - Mokotów, Ursynów? Oferta Stamala też wygląda dobrze. Mimo, że to za Wisłą, ale będę mieszkać na Stegnach, więc mostem Siekierkowskim byłoby całkiem blisko.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Maidenowiec
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.07
              • 2287

Na Ursynowie:
              - U Grubego na Lanciego 11A,
              - Delikatesy na Stryjeńskich, bodajże, 19
              - Sklep Marcin na Pasażu Natolińskim.
              Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• Pendragon
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
                Na Ursynowie:
                - Sklep Marcin na Pasażu Natolińskim.
                A co tam można dostać? Sklep chyba nie ma swojego wątku, albo nie mogę go znaleźć.

Comment

• Maidenowiec
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.07
                  • 2287

Dawno nie byłem, ale generalnie Amber, Konstancin, Witnica, Namysłów, różne zagraniczne ze wschodu jak i zachodu. Pojawia się piwo orkiszowe.

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• petrus33
                    Gość
                    • 2008.01
                    • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bialy-r Wyświetlenie odpowiedzi
                    To dziwna sprawa z tą Warszawą ponad milion mieszkańców i ogrom potencjalnych klientów
                    Milion mieszkańców powiadasz..........w tygodniu Warszawa liczy ponad 4mln ludzi !

Comment

• Ahumba
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.05
                      • 9084

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                      Ale jak tam trafić? To jest w budynku megasamu, na jego tyłach, czy też w osobnym budynku?
                      masz mapkę
                      Attached Files
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Pendragon
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

Wow, teraz trafię i po ciemku!
                        Dziękuję wszystkim za cenne porady.

A tak przy okazji - gdyby ktoś miał czas i ochotę (wola już przeszła), przyłączyć się do piwkowania, to plan na najbliższą środę wygląda tak:
                        1) Arkadia w godz. mniej więcej 15-18 (byleby załapać się na HH)
                        2) BrowArmia 19-21

Comment

• kibi
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.07
                          • 1875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                          Po drodze mniej więcej by było, bo to w kierunku Gdańska Ale jak tam trafić? To jest w budynku megasamu, na jego tyłach, czy też w osobnym budynku?
                          Artystyczna mapa Maćka wiele wyjaśnia, ale żebyś nie był zaskoczony nikczemnym wyglądem sklepu: osobny budynek to stanowczo za mocno powiedziane. To blaszana budka połączona ze skupem butelek. Wygląd zewnętrzny zupełnie nie licuje z bogatym wnętrzem .

Comment

• Pancernik
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2005.09
                            • 9793

Gdybyś niczego nie zakąpinował z Konstancina zwłaszcza (bo, jak rozumiem, Ciechan stał się browarem ogólnodostepnym ), a dał znać do wtorkowego popołudnia, to mógłbym jakos we środę podrzucić Ci asortyment K. ze sklepiku na Stryjeńskich. Tak to widzę, chociaż, bazując na Stegnach Rodzinkę-Bis masz w odległości "nożnej" i na Twoim miejscu...

Comment

• Pendragon
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13952

Dzięki Pancerniku, ale myślę że nie Konstancin znajdę gdzie i bądź. Mam listę 20 sklepów godnych odwiedzenia. Może nie będzie wcale potrzebna - jeśli odwiedzę Rodzinkę-Bis. Z tego co czytam i słyszę, to Konstancin zalicza ostatnio wpadki, wiec z pewną ostrożnością podchodzę do jego kupna. Może do czwartku będzie dostępna lepsza warka

Comment

• Maidenowiec
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.07
                                • 2287

Nie przesadzałbym z tymi wpadkami

Comment

Przetwarzanie...
                                X