To dziwna sprawa z tą Warszawą ponad milion mieszkańców i ogrom potencjalnych klientów, ogromna nisza rynkowa na specjalistyczny sklep i pub dla miłośników złotego i ciemnego napoju. A go nie ma. Gdyby tylko miało się odpowiednie pieniądze samemu można by było zarobić na takiej inwestycji/działalności.
Warszawa - gdzie na i po piwo?
Collapse
X
-
W przyszłym tygodniu będę jeden dzień dzień w Warszawie i oprócz zaliczenia minibrowarów chciałbym zrobić jakieś zakupy w sklepie. Czasowo może wyjść tak nieszczęśliwie, że nie zdążę do Rodzinki Bis przed ich sjestą A czekać do 15 nie mogę. Gdybym nie zdążył przed 12, to jakie 3 sklepy polecacie? Moje kryteria to obecność Konstancina. Fajnie by było gdyby były jeszcze jakieś inne małe browary polskie i ew. czeskie, ale to chyba nie realne?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ja polecam Rudnickiego. Możesz liczyć na Konstancin w szerokim wyborze, poza tym Kormoran, Ciechanów, Boss, Fortuna i zapewne coś jeszcze. Tyle tylko, ze to kawałek od centrum i nie wiem czy będzie ci po drodze.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedziJa polecam Rudnickiego.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedziJa polecam Rudnickiego. Możesz liczyć na Konstancin w szerokim wyborze, poza tym Kormoran, Ciechanów, Boss, Fortuna i zapewne coś jeszcze. Tyle tylko, ze to kawałek od centrum i nie wiem czy będzie ci po drodze.
A coś w południowej Warszawie - Mokotów, Ursynów? Oferta Stamala też wygląda dobrze. Mimo, że to za Wisłą, ale będę mieszkać na Stegnach, więc mostem Siekierkowskim byłoby całkiem blisko.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Na Ursynowie:
- U Grubego na Lanciego 11A,
- Delikatesy na Stryjeńskich, bodajże, 19
- Sklep Marcin na Pasażu Natolińskim.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziNa Ursynowie:
- Sklep Marcin na Pasażu Natolińskim.
Comment
-
-
Dawno nie byłem, ale generalnie Amber, Konstancin, Witnica, Namysłów, różne zagraniczne ze wschodu jak i zachodu. Pojawia się piwo orkiszowe.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bialy-r Wyświetlenie odpowiedziTo dziwna sprawa z tą Warszawą ponad milion mieszkańców i ogrom potencjalnych klientów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziAle jak tam trafić? To jest w budynku megasamu, na jego tyłach, czy też w osobnym budynku?Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Wow, teraz trafię i po ciemku!
Dziękuję wszystkim za cenne porady.
A tak przy okazji - gdyby ktoś miał czas i ochotę (wola już przeszła), przyłączyć się do piwkowania, to plan na najbliższą środę wygląda tak:
1) Arkadia w godz. mniej więcej 15-18 (byleby załapać się na HH)
2) BrowArmia 19-21
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziPo drodze mniej więcej by było, bo to w kierunku Gdańska Ale jak tam trafić? To jest w budynku megasamu, na jego tyłach, czy też w osobnym budynku?
Comment
-
-
Gdybyś niczego nie zakąpinował z Konstancina zwłaszcza (bo, jak rozumiem, Ciechan stał się browarem ogólnodostepnym ), a dał znać do wtorkowego popołudnia, to mógłbym jakos we środę podrzucić Ci asortyment K. ze sklepiku na Stryjeńskich. Tak to widzę, chociaż, bazując na Stegnach Rodzinkę-Bis masz w odległości "nożnej" i na Twoim miejscu...
Comment
-
-
Dzięki Pancerniku, ale myślę że nie Konstancin znajdę gdzie i bądź. Mam listę 20 sklepów godnych odwiedzenia. Może nie będzie wcale potrzebna - jeśli odwiedzę Rodzinkę-Bis. Z tego co czytam i słyszę, to Konstancin zalicza ostatnio wpadki, wiec z pewną ostrożnością podchodzę do jego kupna. Może do czwartku będzie dostępna lepsza warka
Comment
-
-
Nie przesadzałbym z tymi wpadkamiSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Comment
-
Comment