Czy ktoś z Koszalina może polecić jeszcze jakiś sklep z dużym wyborem piwka bo będę w sobotę w okolicach Koszalina i chętnie jakieś dobre piwko bym skosztował.
Sklep z ciekawym piwem w Koszalinie?
Collapse
X
-
Post wydzielono z tematu Koszalin, Połtawska 10, Torg 1.
Proszę o niezadawanie tego typu pytań w temacie o konkretnym sklepie. Jest to sprzeczne z zasadami działu Sklepy z piwem.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
-
-
- Torgi i Sano - Połczyn Full, Brewery, Strzelec jasny i mocny, Górskie pils i mocne, Kaper z polskich (niedostępne w Piotrze i Pawle, połczyńskie chyba w monopolu na Władka)
- nic więcej nie znajdziesz, nie masz co szukaćJa podpisałem umowę na gajowego z wąsami.
Comment
-
-
W Żabkach (nie wszystkich) jest Czarnków. Polecam tę na 1 Maja, 50 metrów od Zwycięstwa.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziW Żabkach (nie wszystkich) jest Czarnków. Polecam tę na 1 Maja, 50 metrów od Zwycięstwa.Last edited by zipkeczup; 2009-06-17, 06:28.Ja podpisałem umowę na gajowego z wąsami.
Comment
-
-
W Piotrze i Pawle w Galerii Kosmos jest w tej chwili promocja na niepasteryzowane Noteckie - przecena z 1.99 na 1,83. Termin ważności to 4.07. Co dziwne - nie było Eire tylko to promocyjne Noteckie i to tylko zaraz przy wejściu, w dziale piwnym Czarnkowa nie było.
100 metrów dalej na Dworcowej w Żabce nie ma nic ciekawego. Czarnków jest w tej na 1 Maja, ale tu z kolei nie ma niepasteryzowanego, chociaż pół roku temu było, czyżby nie schodziło? Jest tu także Brok Sambor i Export, tak więc polecam te 2 miejsca (Galeria Kosmos i Żabka na 1 Maja).
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zipkeczup Wyświetlenie odpowiedzi-monopol na Władysława IV naprzeciwko Netto,
Comment
-
-
Dokładnie znajduje się przy skrzyżowaniu ze światłami z ulicą Wańkowicza i Kutrzeby. Co do asortymentu, to z polskimi piwami bieda, można jedynie czasem jakiegoś Połczyna dorwać. Jeśli chodzi o zagranicę - to sporo Brytanii, Belgii, trochę Czech, Niemiec, Litwy, Ukrainy i często trafia się jakaś ciekawostka.
A skoro już odgrzaliśmy temat, to w Torgach można kupić połczyńskie piwo Fuhrmann.Last edited by zipkeczup; 2009-11-19, 18:57.Ja podpisałem umowę na gajowego z wąsami.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zipkeczup Wyświetlenie odpowiedziJeśli chodzi o zagranicę - to sporo Brytanii, Belgii, trochę CzechLast edited by Pendragon; 2009-11-19, 19:37.
Comment
-
-
Powiem szczerze, że ostatnio byłem w tym sklepie we wrześniu, więc pewnie trochę się tam pozmieniało. Jednak wówczas na pewno były różne Zubry, Litovel, Cerna Hora i Holba. Czy coś jeszcze z Czech? Nie pamiętam (pomijając pospolite Staroprameny, Budweisery i Hemp Valley).Last edited by zipkeczup; 2009-11-20, 08:24.Ja podpisałem umowę na gajowego z wąsami.
Comment
-
-
W chwili obecnej, oprócz Piotra i Pawła (standardowy,trochę okrojony asortyment dla Piotra i Pawła) obok dworca PKS/PKP oraz sieci Napoleon (kilka sklepów w Koszalinie, w których od czasu do czasu jest coś ciekawego), na pewno najlepszy jest nowy sklep - Koneser przy ulicy Zientarskiego (nowy blok przy nowej ulicy z płyty - koło Biedronki na skrzyżowaniu 4 marca, Zwycięstwa i Traugutta). W Koneserze widziałem w piątek m. in. Birbant, Pinta, Doctor Brew, Grybów, Podróże Kormorana, Witnica (IPA), Gościszewo (bez Ale Browaru) i nie wiem w sumie co jeszcze, trochę mniej ciekawych pozycji.
Sieć Torg została przejęta przez Żabkę. Połczyn można dostać sporadycznie w Sano i to co jest w Napoleonach. Kowal dostępny na tę chwilę w butelkach chyba tylko w Kowalu. Brok Sambor i Export () w każdym sklepie.Last edited by zipkeczup; 2014-07-06, 17:14.Ja podpisałem umowę na gajowego z wąsami.
Comment
-
Comment