Chorwacja, Split, gdzie na piwo?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12564

Chorwacja, Split, gdzie na piwo?

Prawdopodobnie niebawem wybieramy się w odwiedziny do Splitu w Chorwacji.
    Czy ktoś z Was może polecić jakieś ciekawe piwne miejsca z piwami najlepiej z małych browarów lub takowe browary restauracyjne w bliższych - dalszych okolicach tego miasta?
    Z góry dziękuję
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

My będziemy we wrześniu w Fazana k/Puli i też jakby ktoś podrzucił jakieś info było ekstra. Oczywiście przejrzałem gogla, wyszukiwarkę browarową itp. Ale większość informacji jest dość stara.
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• flood
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2008.06
      • 182

Jestem po powrocie z Chorwacji.

Wyboru w sklepach nie ma zbyt dużego, ja polecam
      Karlowacko
      Ozujsko - to nawet bardziej jak dla mnie

jedyne dwa pitne piwa, najpopularniejsze w PET 2L. Ciekawe, że lane, z PETA, i z butelki potrafią smakować nieco inaczej.

Kilka brandów typu kaufland i inne, nazw nie pomnę - tylko w PET, ogólnie niepitne, wylane pienądze.

Lowenbrau - niepitne

Można spotkać niemieckie pszenice w sklepach, kilka innych marek - ale ogólnie wybór bardzo skromny.

Ciekawostka - WSZYSTKIE piwa jakie testowałem, mają podaną w składzie kukurydzę, na etykiecie. Włącznie z tymi dwoma pitnymi.

Miejsc konsumpcji nie podam - byłem na wyspie Pag.

pzdr
      flood

Comment

• piokl13
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2003.06
        • 946

Jest minibrowar w Crikvenicy. Od Puli to ponad 100km. Przejeżdżałem tamtędy kiedyś, ale byłem nieświadomy jego istnienia.
        Ostatni post w wątku:
        Cześć niedługo wybieram sie do Crikvenicy , chciałabym się czegoś dowiedziec o tym regionie, jakie są plaże atrakcje w tym regionie, z życiem nocnym(dyskoteki itp.)

Comment

Przetwarzanie...
        X