Witam! Wybieram się z przyjaciólmi na przedłużony weekend do Czech.Mianowicie Karlove Vary,potem Cesky Krumlov i następnie pociągiem wzdłuz Sazavy od Cercan do Havlickovego Brodu.Nie mamy zaplanowane jeszcze gdzie będziemy spać i tu właśnie moja prośba: jeśli znacie gdzieś przy tej trasie jakieś fajne lokacje ,gdzie w pobliżu można popróbować lokalnych specjałów to codziennie będziemy wypijać kolejkę za Wasze zdrowie. Pilzno i C.Budejovice odpadają,bo byliśmy tam wielokrotnie ,teraz chcemy poszukać mniejszych ,a godnych uwagi browarów.
Lokalne browary w płd-zach Czechach
Collapse
X
-
-
Planując podróż piwną do Czech proponuję skorzystać z mojej mapki
Jak widać jest co zwiedzać i pić. W okolicach KV jest 5 minibrowarów:
1. Chyše
2. Velichov Forman
3. Velký Rybník
4. Svatý Florian Loket
5. Měšťanský pivovar Sokolov
Jadąc do Czeskiego Krumlova można jeszcze zaliczyć kolejne 2 restauracyjne oraz 3 małe browarki.
1. Rodinný pivovar U Rybiček
2. Belveder Železná Ruda
- -
3. Chodovar
4. Kout na Šumavě
5. Měšťanský pivovar Strakonice
Na południe od CzK jest jeszcze minibrowarek w Wyższym Brodzie a na północnym wschodzie browar w Trzeboniu.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziJeszcze w samym Havlickovym Brodzie miejski browar z restauracją.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Panowie! Wielkie dzięki za informacje,muszę to teraz poukładać logistycznie,ale naprawdę jestem pod wrażeniem.Wreszcie trafiłem w necie na miejsce do którego będę wciąż wracał.Oczywiście wychylimy kilka kolejek w intencji :"Obyście zawsze pili dobre piwo",a po powrocie podzielę się wrażeniami.A teraz za Wasze zdrowie otwieram butelczynę Opata z Broumova....
Comment
-
Comment