Wybieram się na jednodniowy wypad do Czech. Poszukuję ciekawych miejsc o swojskiej atmosferze gdzie można napić się piwka. Czy w tych okolicach jest jakiś minibrowar? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i serdecznie pozdrawiam.
Czechy/gospody trasa Tłumaczów - Golińsk
Collapse
X
-
Akurat w tej okolicy minibrowarów nie ma. Ale są troszkę większe:
Opat Broumov
Krakonos Trutnov
Primator Nachod
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
To znowu ja - Le Clerque
Jeśli chodzi o piwo, to wejdź na beerborec.cz, tam w "Hospody", wklep sobie nazwę miejscowości, która cie interesuje i będziesz miał wynik czego się tam i gdzie można napić. Jeśli chodzi zaś o żarcie, to może na ceske hospudky ? Nie znam bliżej tej strony, więc nie wiem. Ale myślę, że zgrabne pogrzebanie na obydwu stronach może dać ciekawe wyniki.Last edited by Pendragon; 2009-08-25, 14:18.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ja poleciłbym Pivovarską restaurace w obiekcie browaru w Olivetinie. Zastrzegam, że nie jest to lokal na pierwszą randkę, ale może właśnie dlatego uważam go za wyjątkowo ciekawy, a co najważniejsze - autentyczny.
pozdrowienia... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Oto miejsca w tej okolicy, gdzie można się napić piwa z browaru w Broumowie:
PENZION JAROSLAV
Petříkovice
11%, Bitter
RESTAURACE KRČMA
Police nad Metují 10%, 11%
CHATA HVĚZDA
Police nad Metují
11%