Sklep z piwem w Niemczech przy trasie E30/E34

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darko
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.06
    • 2078

Sklep z piwem w Niemczech przy trasie E30/E34

Czy jest coś ciekawego przy trasie E30/E34 (Polska>Belgia) w Niemczech? Chodzi mi o jakieś getranki, chociaż przy autostradzie to pewnie będzie trudno
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10869

Spróbuję tobie odpowiedzieć na to pytanie. Najciekawszym miastem bądź miasteczkiem przy trasie E30 jest bez wątpienia Osnabrück. Mieści się tam mały browar resturacyjny Hausbrauerei Rampendahl Osnabrück. Ponad to, jest tam także znany getarank Getränke Schröder. Co do trasy E34 jest mi ona kompletnie nieznana, ponieważ nigdy nią nie jechałem, ba nawet nie wiem gdzie ona prowadzi.
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10869

Zapomniałem jeszcze o browarze Grafschafter Brauhaus w małej mieścinie Nordhorn tuż przy granicy z Holandią. Browarek jest znany ze swojego wybornego Pilsa.
      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• darko
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.06
        • 2078

Dzięki.
        Niestety w trasie nie miałem czasu na zjazdy . Za to zrobiłem niezłe zakupy w Belgii

Comment

Related Topics

Collapse

• Ahumba
          Sopot, przy dworcu PKP, Avangarda
          Ahumba
          Wciągu lokali przy dworcu w miejscu, gdzie 2-3 lata temu była Pinta Sopot otwarty jest pub Avangarda. 4 nalewaki rotacyjne i trochę piw butelkowych. Przy wejściu wygląda jakby to był pub browaru Cieszyn. Dzisiaj lanego Cieszyna nie było. Zamiast tego można było napić się Pan i Pani, Rowing...
          2025-02-06, 21:51
        • dadek
          Belgia, Leuven, Borstelsstraat 20, Brouwerij De Coureur
          dadek
          Kolejne dwa browary jakie zamierzaliśmy odwiedzić w Brukseli olały piwoszy i wywiesiły na drzwiach kartki o treści "w sierpniu jesteśmy na wakacjach, zapraszamy we wrześniu". Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
          2024-10-17, 00:22
        • dadek
          Schwetzingen, Schlossplatz 1, Schwetzinger Brauhaus zum Ritter
          dadek
          Schwetzingen to nieduże miasto (około 20 tyś. mieszkańców) położone 13 km na południe od Mannheim na linii kolejowej do Karlsruhe. Pociągi kursują tu co 30 minut (w szczycie częściej), a podróż między tymi miastami trwa 14 minut.
          Główna atrakcją, która przyciąga turystów do...
          2022-10-26, 22:37
        • dadek
          Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
          dadek
          W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
          Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
          2023-09-07, 00:42
        • dadek
          Heidelberg, Leyergasse 6, Kulturbrauerei
          dadek
          Browar restauracyjny działający od 2000 roku na zachodnim skraju pięknej starówki, w uliczce 50 m od Neckaru, a z drugiej strony w cieniu górującego nad nią ogromnego heidelbergskiego zamku.
          Z wąskiej, brukowanej uliczki wchodzimy przez otwartą pięknie zdobioną stalową bramę pomiędzy...
          2022-11-23, 01:54
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...