Gdańsk, sklep z piwem w pobliżu Straganiarskiej

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

Gdańsk, sklep z piwem w pobliżu Straganiarskiej

Czy znacie jakiś dobrze zaopatrzony sklep z piwem w pobliżu ul. Straganiarskiej? Chodzi mi głównie o Gościszewo.
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Hehe, a to wymyślił...

Najbliżej Straganiarskiej to jest Degustatornia, alenie pamiętam, żebym tam widział Gościszewo, zatem...
    ... Udajemy się na Okopową / Wały Jagiellońskie na przystanek Brama Wyżynna i wsiadamy w tramwaj numer 2 lub 8 i jedziemy na Przymorze do Dyrektora. 30 minut, przystanek Jagiellońska, skąd już tylko 2 minuty (od tramwaju w lewo) do źródełka z Gościszewem.

Alternatywą jest Anol na Łódzkiej - na tym samym przystanku Brama Wyżynna jedziemy w przeciwną stronę tramwajami 1 lub 11 do pętli Chełm. Stamtąd "drzwi w drzwi" wsiadamy w autobus 295 (przystanek Wileńska / Łódzka) albo 155 i 255 (przystanek Łódzka / Płocka). Skad już też jakieś 2 minuty do sklepu. Można też wybrać przy Dworcu PKP autobus 175.

Innych alternatyw nie ma, poza beczkowym Naturalnym na ulicy Dąbrowszczaków (czyli Przymorze). O ile nadal tam jest.

Jeśli interesuje cię Amber, to na Sukieniczej (róg Grodzkiej, rzut beretem od Degustatorni) jest sklep, w którym rok temu Złote Lwy były po super atrakcyjnej cenie- 2,75. No ale to było dawno temu i akurat Ambera masz w Warszawie a także dość po zlocie
    Last edited by Pendragon; 2009-09-30, 22:03.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

Anol nie jest przypadkiem na Płockiej?

Dzięki za namiary. Problem w tym, że to nie ja jestem w Gdańsku, tylko znajoma, i nie chciałbym jej zbyt za bardzo po Gdańsku ciągać dla moich fanaberii. No ale skoro sama się zaoferowała, że coś przywiezie, to może będzie musiała bujnąć się kawałek.

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
        Anol nie jest przypadkiem na Płockiej?
        Tak, na Płockiej! Myślami byłem już przy przystanku
        Jak się jej nie będzie chciało latać, to niech ci kupi Specjala

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• żąleną
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.01
          • 13239

W sumie i tak przyznałem się bez bicia w innym temacie, że mi smakował

Comment

Przetwarzanie...
          X