Czy znacie jakiś dobrze zaopatrzony sklep z piwem w pobliżu ul. Straganiarskiej? Chodzi mi głównie o Gościszewo.
Gdańsk, sklep z piwem w pobliżu Straganiarskiej
Collapse
X
-
Hehe, a to wymyślił...
Najbliżej Straganiarskiej to jest Degustatornia, alenie pamiętam, żebym tam widział Gościszewo, zatem...
... Udajemy się na Okopową / Wały Jagiellońskie na przystanek Brama Wyżynna i wsiadamy w tramwaj numer 2 lub 8 i jedziemy na Przymorze do Dyrektora. 30 minut, przystanek Jagiellońska, skąd już tylko 2 minuty (od tramwaju w lewo) do źródełka z Gościszewem.
Alternatywą jest Anol na Łódzkiej - na tym samym przystanku Brama Wyżynna jedziemy w przeciwną stronę tramwajami 1 lub 11 do pętli Chełm. Stamtąd "drzwi w drzwi" wsiadamy w autobus 295 (przystanek Wileńska / Łódzka) albo 155 i 255 (przystanek Łódzka / Płocka). Skad już też jakieś 2 minuty do sklepu. Można też wybrać przy Dworcu PKP autobus 175.
Innych alternatyw nie ma, poza beczkowym Naturalnym na ulicy Dąbrowszczaków (czyli Przymorze). O ile nadal tam jest.
Jeśli interesuje cię Amber, to na Sukieniczej (róg Grodzkiej, rzut beretem od Degustatorni) jest sklep, w którym rok temu Złote Lwy były po super atrakcyjnej cenie- 2,75. No ale to było dawno temu i akurat Ambera masz w Warszawie a także dość po zlocieLast edited by Pendragon; 2009-09-30, 22:03.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Anol nie jest przypadkiem na Płockiej?
Dzięki za namiary. Problem w tym, że to nie ja jestem w Gdańsku, tylko znajoma, i nie chciałbym jej zbyt za bardzo po Gdańsku ciągać dla moich fanaberii. No ale skoro sama się zaoferowała, że coś przywiezie, to może będzie musiała bujnąć się kawałek.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziAnol nie jest przypadkiem na Płockiej?
Jak się jej nie będzie chciało latać, to niech ci kupi Specjala
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment