Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
Wyświetlenie odpowiedzi
Skup butelek w Poznaniu
Collapse
X
-
Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika macq89 Wyświetlenie odpowiedzipedro4d, wprowadziłeś mnie w błąd... Oczywiście, funkcjonuje tam skup, szkoda tylko, że ceny są dwa razy niższe niż podałeś Ty. ;/ A mogłem pojechać do Piotra i Pawła na Kosmonautów.
P.S. Gdzie na Kosmonautów jest PiP?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziDlaczego przegięcie? To jest bodziec do oddania butelki. W Czechach kaucja jest na podobnym poziomie. W Niemczech, co prawda na niższym.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziszklane są tanie 7centów jeśli się nie mylę ale kaucja za PETa to chyba 25 centów
Comment
-
-
W Austrii NRW 7 centów, krachle 35 centów. W Szwajcarii od 30 rappów (ok. 70 groszy) wzwyż, aż do 2 franków. Co potrafi denerwować, bo sklepy przyjmują tylko butelki browarów, które prowadzą, a jak człowiek przywiezie piwo z drugiego końca kraju, to ma ładne butelki za 2 franki. W Danii butelki od piwa 1 korono (ok. 50 gr.).Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Oj, Szwajcaria mnie poniekąd zadziwiła, bo niby taki uporządkowany kraj a z butelkami rzeczywiście problem. Gdy brak jest etykiety (odlepiałem do kolekcji) wszędzie oglądają je ze wszystkich stron, bo nie wiedzą z jakiego browaru i czy mogą przyjąć. A zróżnicowanie jest ogromne. Jeśli to butelka NRW to nie ma problemu. Gorzej z innymi, i tymi z krachlą, Niby wszystkie są zwrotne ale każda inna, zależnie od browaru. I występują jakieś dziwne pojemności (np. 0,58 l) a i kaucja może być dowolna.
Zgroza, będąc w zeszłym roku w Austrii właśnie śmiałem się z tego, że za typowe NRW pobierali kaucję 9 eurocentów a nie jak w Niemczech 8. Chyba ten jeden cent różnicy jest, ale w górę a nie w dół jak piszesz Ty.
Comment
-
-
Absolutnie się nie upieram przy liczbie, pamięć bywa zawodna.
W Szwajcarii spotkałem się z butelkami: 0,58l ala NRW i z krachlą, 0,49l, 0,35l, nie licząc kilkunastu typów z normalną pojemnością. Kilkanaście franków straciłem na tych kombinacjach.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
Comment