Skup butelek w Poznaniu

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Piwoteka
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.04
    • 1209

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
    To są pomijalne kwoty.
    Przy milionach hektolitrów raczej nie.
    Piwoteka
    Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
    www.piwoteka.pl
    Sklep Piwoteki na Facebooku
    Piwoteka Narodowa na Facebooku
    Piwoteka Narodowa na G+
    Дед Мороз (Dziadek Mróz)
    Browar Piwoteka

Comment

• pedro4d
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2004.01
      • 102

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika macq89 Wyświetlenie odpowiedzi
      pedro4d, wprowadziłeś mnie w błąd... Oczywiście, funkcjonuje tam skup, szkoda tylko, że ceny są dwa razy niższe niż podałeś Ty. ;/ A mogłem pojechać do Piotra i Pawła na Kosmonautów.
      Cóż, pozostaje mi tylko przeprosić za nieświadome i niezamierzone wprowadzenie w błąd. Nigdy z tego skupu nie korzystałem, podszedłem tylko zapytać po ile skupują i takie informacje, jakie uzyskałem od obsługi, przekazałem tutaj.

P.S. Gdzie na Kosmonautów jest PiP?

Comment

• macq89
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2010.04
        • 4

To chyba jest już osiedle Na Murawie. Przepraszam.

Comment

• anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10788

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
          Dlaczego przegięcie? To jest bodziec do oddania butelki. W Czechach kaucja jest na podobnym poziomie. W Niemczech, co prawda na niższym.
          szklane są tanie 7centów jeśli się nie mylę ale kaucja za PETa to chyba 25 centów
          Mniej książków więcej piwa

Comment

• abernacka
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10863

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
            szklane są tanie 7centów jeśli się nie mylę ale kaucja za PETa to chyba 25 centów
            Połowicznie się mylisz. Za flaszki NRW jest pobierana kaucja wysokości 8 centów, za butelki z krachlem od 15 do 25 centów (w zależności od pojemności) a butelki typu PET faktycznie są kaucjowane za 25 centów.
            Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• zgroza
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2008.03
              • 3607

W Austrii NRW 7 centów, krachle 35 centów. W Szwajcarii od 30 rappów (ok. 70 groszy) wzwyż, aż do 2 franków. Co potrafi denerwować, bo sklepy przyjmują tylko butelki browarów, które prowadzą, a jak człowiek przywiezie piwo z drugiego końca kraju, to ma ładne butelki za 2 franki. W Danii butelki od piwa 1 korono (ok. 50 gr.).
              Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• dadek
                Major Piwnych Rewolucji
                🍺🍺
                • 2005.09
                • 4729

Oj, Szwajcaria mnie poniekąd zadziwiła, bo niby taki uporządkowany kraj a z butelkami rzeczywiście problem. Gdy brak jest etykiety (odlepiałem do kolekcji) wszędzie oglądają je ze wszystkich stron, bo nie wiedzą z jakiego browaru i czy mogą przyjąć. A zróżnicowanie jest ogromne. Jeśli to butelka NRW to nie ma problemu. Gorzej z innymi, i tymi z krachlą, Niby wszystkie są zwrotne ale każda inna, zależnie od browaru. I występują jakieś dziwne pojemności (np. 0,58 l) a i kaucja może być dowolna.
                Zgroza, będąc w zeszłym roku w Austrii właśnie śmiałem się z tego, że za typowe NRW pobierali kaucję 9 eurocentów a nie jak w Niemczech 8. Chyba ten jeden cent różnicy jest, ale w górę a nie w dół jak piszesz Ty.

Comment

• zgroza
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2008.03
                  • 3607

Absolutnie się nie upieram przy liczbie, pamięć bywa zawodna.
                  W Szwajcarii spotkałem się z butelkami: 0,58l ala NRW i z krachlą, 0,49l, 0,35l, nie licząc kilkunastu typów z normalną pojemnością. Kilkanaście franków straciłem na tych kombinacjach.
                  Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

Przetwarzanie...
                  X