Gdzie na mecz i dobre piwo w Warszawie?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Piwosz306
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2007.10
    • 214

Gdzie na mecz i dobre piwo w Warszawie?

Od dłuższego czasu poszukuję takiej knajpy. W centrum, w tym momencie jest:
    - Rooster (N-ka więc np. o lidze hiszpańskiej i angielskiej można zapomnieć) z lanym Okocimiem za 7zł,
    - Bierhalle (nie wiem jaką TV dysponują bo byłem tam tylko kiedyś na Wiśle Kraków w pucharach europejskich) z niezłym piwem ale ze słabą, fast foodową atmosferą, - --
    - Champions w Mariocie: tu puszczają chyba wszystkie możliwe lepsze ligi europejskie, ale ceny są zabójcze... Nigdy jeszcze nie smakował mi tak Żywiec jak tam: cena - 14zł/ 0,5l. Masakra.
    - Windigo: dysponują tylko tvp1, tvp2 i polsatem więc lecą mecze reprezentacji PL i środowa liga mistrzów. Za to są dobre piwa.
    No i to chyba tyle. Szukam czegoś chociażby na miarę Casablanki, gdzie chociaż atmosfera była fajna, studencka, można było napić się piwa w rozsądnych cenach no i zawsze można było liczyć na SkySports...
    Najbardziej interesują mnie silne ligi europejskie: głównie angielska i hiszpańska.
    Piszcie, jeżeli znacie miejscówki w Warszawie, gdzie można sobie miło spędzić wieczór z kumplami, oglądając Manchester - Arsenal albo Sevilla - Barcelona
  • kosher
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2005.04
    • 2315

Sam takiej knajpy poszukuję
    Ale na razie co najwyżej albo jedno albo drugie czyli jak już jest fajne miejsce z Canal+ (liga hiszpańska i angielska) to mogę się tam napić co najwyżej lanego Królewskiego albo Warki
    Za to jak chce się napić Konstancina czy Jagiełły z kega to nie mogę liczyć na obejrzenie tam meczu swojej ulubionej drużyny.
    Last edited by kosher; 2009-11-12, 09:15.

Comment

• VanPurRz
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2008.09
      • 4229

Jedyną opcją jest Bierhalle. A atmosfera na Nowym Swiecie nie jest taka zła - czasem oglądamy tam puchary. Mają chyba wszystkie możliwe stacje sportowe i co ważne (tak jest w Arkadii, jak na NŚ to nie wiem) mają mozliwość ustawienia na kilku jednocześnie czyli jak chcesz obejrzec coś mniej popualrnego to mimo, że na głównym ekranie leci coś innego też mozesz poprosić aby na innym Tv ustawili to co chcesz.

Znam jeszcze jedna fajną opcję ale daleko od centrum - Śliwowica Grill na Bemowie (CH Bemowo obok Carrefoura) - niezły Staropramen i Łomża i świetna śliwowica. Mają wszystkie kanały sportowe z jedną uwagą jak leci coś serbskiego (tenis, kosz i gra ich zawodnik albo repra) to wtedy to jest raczej preferowane bo właściciel jest Serbem
      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Seta
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 6964

To jaja. Ja mam w Biłgosiu ze 3 knajpy w centrum z Canalem i fajną atmosferą. Zazwyczaj można tam dostać butelkowanego Portera, więc na zimę jest OK.

Comment

• anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10768

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
          To jaja. Ja mam w Biłgosiu ze 3 knajpy w centrum z Canalem i fajną atmosferą. Zazwyczaj można tam dostać butelkowanego Portera, więc na zimę jest OK.
          piwo mało sesyjne
          Mniej książków więcej piwa

Comment

• Seta
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.10
            • 6964

Nie. Miało być dobre i pozwolić spędzić miło czas z kumplami.
            Z doświadczenia wiem, że po trzech porterach jest bardzo miło. W dowolnym lokalu.

Comment

• Piwosz306
              • 2007.10
              • 214

Po 3 porterach jest z pewnością bardzo miło
              Kosher - a te miejsca z Canal + to gdzie? (czasami przezyje juz Warke i Krolewskie, oby mecz leciał i za dużo drechów nie było)
              VanPurRz - czy w tej knajpce na Bemowie regularnie puszczaja mecze lig zagranicznych? Jest jakas rozpiska czy trzeba sie dogadywać z wlaścicielem/ barmanem? Bo to ważne w kontekście położenia tego lokalu, w sensie po 45min jazdy komunikacja, dowiedzieć się, że meczu nie puszczą, to słabo.

Comment

• kosher
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛🥛
                • 2005.04
                • 2315

Z mojego mokotowskiego "kwadratu" polecam:
                - pub Cypel: http://harmoniawnetrza.pl/bar/index.html - osiedlowa knajpa, ale na szczęście bez drechów.
                - Bar z Drzewem w Pasażu Smyczkowa- mało popularne, nowe miejsce, jest plazma z Canal+ i chyba beczkowy Żywiec.
                Można się kiedyś będzie umówić na mecz Atleti-Sevilla

Comment

• VanPurRz
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2008.09
                  • 4229

Jeżeli nie musi być dobre piwo to polecam Piwiarnię Warki (skrzyżowanie Al. Jana Pawła z Al. Solidarności tam gdzie jest kinoi Femina). Są duże ekrany i punkt miasta dobry.

Co do Bemowa to nie rozpiski - po prostu cały czas lecą mecze a jak poprosisz pana Leszka to włączy taki jaki chcesz (no chyba, że inni klienci wola inny ale taką sytuację masz w każdej knajpie).

Mecze obejrzysz (teraz tak sobie przypomniałem) tez w Karczmie (pawilony przy Marszałkowskiej od Zielnej) gdzie jest beczkowy Porter.

Poza tym jeżeli nie chodzi Ci o piwo to w zasadzie w co drugim lokalu w Wawie lecą meczyki.
                  "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• żąleną
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.01
                    • 13239

A w Barze Malinka na Saskiej Kępie nie ma Canal +? Z kija Jagiełło, Łomża i Kasztelan. Knajpka osiedlowa (standard "blaszak", nie wiem, jakie masz wymagania), ale klientela raczej niezdreszona. Minusy - zadymione, mało miejsca, lokalizacja na uboczu.

Comment

• Piwosz306
                      • 2007.10
                      • 214

Bardziej lokalizacyjnie pasuje mi ta piwiarnia Warki lub bar Malinka. Piwnie zdecydowanie bar Malinka, tylko nie wiadomo czy mają tam C+.
                      Może i w wielu pubach w stolicy puszczają mecze, ale głównie mecze ligi polskiej. Niestety nie jestem zwolennikiem
                      Na Atletico - Sevilla chętnie się wybiorę, ale chętniej bliżej centrum
                      Jeżeli znacie jeszcze jakiś ciekawy pub, z dobrym piwem, proszę podzielić się odkryciem.

Comment

• żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

W barze Malinka leciały na żywo mecze Legii, więc chyba jednak ten C+ mają.

Comment

• Piecia
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.02
                          • 3312

Z dobrych miejsc dodam "Pod Rurą" - pod Mostem Gdańskim, na przeciwko Cytadeli - lany Belfast, Żubr, Król i Tyskie; jest C+, Eurosport itp, ale czynne do 22 max do 23 o ile są ludzie.
                          Koniec i bomba,
                          Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• Piwosz306
                            • 2007.10
                            • 214

Brzmi ciekawie, ale jak oni robią z meczami które kończą się później? Np. wszystkie mecze ligi mistrzów zaczynają się o 20:45 więc kończą się conajmniej o 22:30, a w Hiszpanii z kolei często grają ok.23. Pora zamknięcia zależy od ilości chętnych gości czy są stałe godziny (bo np. właściciel chce iść do domu) ?
                            Szczerze mówiąc to bardzo liczyłem na to, że Casablanca przy pomniku Kopernika powróci pod innym szyldem, ale niestety. Zrobili jakąś kawiarnię. Starzy-nowi właściciele mogli skorzystać z klienteli Casablanki, stałych bywalców, prawie codziennie przychodzących na mecz. Piwo coprawda Okocim (za 7zł) ale jak dla mnie, nie było takie złe. Poza tym samo centrum.
                            Z tego co pamiętam, to na Krakowskim Przedmieściu jest jeszcze pub Nora, ale jest to rzeczywiście nora, napalone, no i towarzystwo lekko legiuniowate, delikatnie mówiąc, a i dobrego piwa tam nie uświadczysz (ktoś ostatnio tam był? Ja chyba jeszcze za czasów studenckich. Może się coś zmieniło na lepsze?).
                            Przychodzi mi też na myśl Inside, w bramie vis-a-vis Pawilonów. Dawno tam nie byłem, ale pamiętam, że mieli telebim i telewizor. Tylko, że jeżeli chodzi o powietrze, to niestety tylko dym papierosowy.
                            Szukajmy dalej...

Comment

• Piecia
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.02
                              • 3312

W Norze byłem jakoś w ostatnim miesiącu - asortymentu piwnego brak (gdzie te czasy, gdy piło się tam Belfast, jasne Jabłonowo, Dojlidy, Porter z Żywca) - jest tylko GŻ - nie mają żadnej platformy cyfrowej, więc i transmisji mało. W Inside mieli Polsat Sport, ale byłem tam dawno i nie wiem, czy warto tam zaglądać.

Co do Casablanki - jakoś nie przemawiał do mnie ten lokal (nawet jak miałem tam zniżkę na piwo i kosztowało 4 zł) - kiedyś lali tam Broka i Hermanna więc można było wpaść "na jedno" między zajęciami, ale klimat był tam słaby - niewygodnie, też śmierdziało dymem....

a Pod Rurą jak jest mecz, i siedzą klienci to i lokal otwarty (nie wyproszono mnie nigdy w pół akcji, ale nie byłem tam sam - loakl był pełny) - duży plus: zakaz palenia w środku
                              Koniec i bomba,
                              Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

Przetwarzanie...
                              X