Gdzie na mecz i dobre piwo w Warszawie?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pankracy
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2007.10
    • 2797

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwosz306 Wyświetlenie odpowiedzi
    Szukajmy dalej...
    W Bar Rocku przy ul. Śniadeckich (obok Polibudy) kiedy tam byłem zdaje się, że widziałem telewizor.

Do jakiej "anteny" jest podłączony tego niestety nie wiem. Lokal otwarty do późnych godzin nocnych (zamykają po północy). Z kija Konstancin - Mazowieckie i Dawne. Oglądanie w czwartki niemożliwe. Tego dnia są organizowane koncerty.

Comment

• Piwosz306
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2007.10
      • 214

Ja też nie byłem fanem Casablanki, śmierdziało dymem i było zimno bo otwierali okna w zimę, ale zawsze pub w centrum z transmisją - pewniakiem.
      Oo, ten Bar Rock ciekawie brzmi. No i piwo mają normalne. Trzeba spróbować, dzięki za info.
      Oprócz tego: znalazłem w necie coś takiego jak pub sportowy Maracana, ul.Chłodna 35/37. Czy ktoś był?
      Znalazłem też Jimmy Bradley's irish pub - żywiec, heineken - 10zł, warka 8zł, guinness, murphy's - 15zł, cider 12zł. Ul. Sienna 39. No i na stronie jest napisane, że mają C+, skysports, setanta sports, itv i bbc. Muszę się tam przejść, zobaczyć co tam puszczają. Ceny niezbyt niskie, piwo bez rewelacji, tak jak w każdym irish pubie, ale przynajmniej dużo taniej niż w Championsie (Warka 8zł VS Żywiec 14zł...).
      Last edited by Piwosz306; 2009-11-12, 22:40.

Comment

• Seta
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.10
        • 6964

Widzę, że "dobre piwo" sobie odpuszczasz powoli... Trzeba zmienić temat "Gdzie na mecz i nawalenie się czymś żółtym w Warszawie"
        Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• Piwosz306
          • 2007.10
          • 214

Sorry, ale to Ty jestes zwolennikiem "nawalenia się", nawet Cię nie obchodzi gdzie to będziesz robił:

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
          Nie. Miało być dobre i pozwolić spędzić miło czas z kumplami.
          Z doświadczenia wiem, że po trzech porterach jest bardzo miło. W dowolnym lokalu.
          Nie wiem za bardzo o co Ci chodzi. Nigdy nie powiedziałem, że odpuszczam sobie dobre piwo. Chyba czytasz jakiś inny wątek. Szukam knajpy, gdzie można oglądać mecze z kanałów C+/Skysports (liga hiszpańska, angielska, liga mistrzów) - po pierwsze,
          po drugie jakby było jeszcze w niej dobre piwo, to byłaby rewelacja, chociaż w takie połączenie wątpię.
          Zainteresowałem się Bar Rockiem na Śniadeckich, właśnie ze względu na dobre piwo, i to, że jest TV (chociaż nie wiadomo co tam puszczają).
          Co do tego Irish pubu, to nie wiem, nie byłem, pytam tylko czy ktoś był, a poza tym Murphy's i Guinness są dobrymi piwami (przynajmniej wg mnie).
          Napisałem, że Okocim nie był taki zły - tak, przepraszam, ale uważam, że jak na koncernowe piwo to Okocim nie jest zły, podobnie jak Kasztelan czy nawet Lech, kwestia smaku. Oczywiście wolałbym, żeby lali Bartka, Żywe niefiltrowane czy Janów, ale to niestety w stolicy raczej nierealne.

Comment

• Seta
            • 2002.10
            • 6964

Po prostu mamy inaczej ustawione priorytety - Ty na pierwszym miejscu stawiasz mecz, ja piwo. Dlatego Twoje pytanie bardziej nadaje się na forum kibolskie, nie piwne.
            Bo co można robić z Warką , Żywcem lub Lechem, jeśli nie nawalić się? Delektować się smakiem? Sączyć z przyjemnością??? Chyba łatwiej byłoby octem...
            Last edited by Seta; 2009-11-14, 23:11.
            Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• Qruq
              • 2008.10
              • 138

Na Marszałkowskiej róg Wilczej jest Bar Below - zaprzyjaźniony lokal wszystkich cules . I jeden z niewielu gdzie można obejrzeć rugby. Z piw niestety głównie (tylko?) GŻ.
              Pijme pivo dokud žijem, po smrti se nenapijem!

бухло победит зло!

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
                Po prostu mamy inaczej ustawione priorytety - Ty na pierwszym miejscu stawiasz mecz, ja piwo.
                To załóż sobie temat "Gdzie na dobre piwo i mecz w Biłgoraju" zamiast jątrzyć, moralizować i snuć historie o sobie tam, gdzie poszukiwane są zupełnie inne informacje.

Proszę.

Comment

• Seta
                  • 2002.10
                  • 6964

Ale mnie ten temat naprawdę interesuje, bo w stolycy bywam od czasu do czasu. Miałem nadzieję że znajdziecie lokal z lepszym piwem niż Lech.

Comment

• VanPurRz
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2008.09
                    • 4229

Seta w każdym prawie temacie się przychrzaniasz, zasadzie nic Ci nie pasuje. Proponuję iść na chłodny Janów (dopóki jeszcze jest).
                    Wracając do tematu - dla mnie najlepszym połączeniem piwa z meczami jest Bierhalle i naprawde nie szukałbym dalej.
                    Po 1. dobre piwo
                    Po 2. lokalizacje
                    Po 3. masz w zasadzie 100% pewność, że obejrzysz to co chcesz i będzie miejsce
                    Po 4. jak ogladasz często to fajna opcją będzie wykupienie vouchera dzięki czemu zracjonalizujesz wydatki.
                    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Piwosz306
                      • 2007.10
                      • 214

Tak, rzeczywiście w tym Bierhalle nie jest źle. Dziś oglądałem Barca-Real, na parterze w głębi (mówię o Bierhalle na Nowym Świecie) chyba niedawno została otwarta sala (taka jakby dobudówka na tyłach budynku). Są plazmy, piwko dobre, i w tej sali się nie pali także duży plus. Nareszcie poszedłem na piwo i mecz i nie wyszedłem śmierdzący petami.

Comment

• VanPurRz
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2008.09
                        • 4229

Będąc wczoraj na Starówce odwiedziłem knajpe o nazwie Leżaki. Przy Piwnej. Klimat całkiem fajny, rozpiska meczy na drzwiach więc wiadomo co i jak. Do picia wielkiego wyboru nie ma ale Guiness nie był zły.
                        "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Tapir
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2009.10
                          • 730

Jako że finał LM tuż tuż a temat od dawna nieaktualizowany posatnowiłem go nieco odświeżyć: mamy ochotę do uczty piłkarskiej podpiąć ucztę piwną więc lokale z GŻ czy KP odpadają - wolę obkupić się dobrym piwem i iść do kumpla z dużym TV.
                          Szukam czegoś z dobrym piwem i transmisją LM. Na razie poza Bierhalle mam niewiele pomysłów:
                          - Czarna Koszula - mecz pewnie by i leciał ale pan Paweł pracuje chyba trochę krócej, może akurat wtedy będzie otwarte nieco dłużej. Nie mam kiedy zajrzeć i nie mam jak zapytać.
                          - Czeska Baszta - telewizor mają ale jeszcze nie widziałem żeby był włączony, może czeka na jakąś specjalną okazję?
                          Jakieś pomysły?
                          Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.

Comment

• Qruq
                            • 2008.10
                            • 138

Nie wiem do której oficjalnie działa "Czarna Koszula", ale oglądałem na miejscu finał Copa del Rey z panem Pawłem i jego znajomymi. Nikt nie robił problemu i nie próbował mnie wypraszać, piwo też mogłem kupić - wyszedłem z Konwiktorskiej o 1.00.
                            Także jeśli ktoś będzie na miejscu - "da się".
                            Pijme pivo dokud žijem, po smrti se nenapijem!

бухло победит зло!

Comment

• Mason
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2010.02
                              • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tapir Wyświetlenie odpowiedzi
                              Jakieś pomysły?
                              Sketch . Telewizory mają, piwo mają (podobno leją tam Czarnków)
                              JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

Przetwarzanie...
                              X