Asortyment sklepu z piwem

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • vabank2
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.12
    • 2

Asortyment sklepu z piwem

Witam, nie wiedziałem do jakiego działu wstawić ten temat.
    Chciałbym założyć sklep (asortyment to różne herbaty, kawy, akcesoria do wyrobu piwa/wina, oraz około 100 rodzajów piwa na początek)

I mam dwa takie pytania:
    1. Jakie te piwa? Jak popatrzyłem na listę piw to aż się przestraszyłem.
    Które "100 piw wybrać"?

2. Gdzie się zaopatrywać? Ja mieszkam w Małopolsce (okolice Tarnowa)

Jeśli to nie ten dział to przepraszam
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika vabank2 Wyświetlenie odpowiedzi
    (...)
    2. Gdzie się zaopatrywać? Ja mieszkam w Małopolsce (okolice Tarnowa)

(...)
    Stosunkowo nie daleko Tarnowa działa browar Grybów w miejscowości Siołkowa koło Grybówa. Myslę, że warto do nich wstąpić.
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• toto
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2006.12
      • 949

Ponieważ asortyment sugeruje, że sklep będzie taki trochę bardziej luksusowy, to możesz ściągnąć trochę ciekawszej (i niestety, poza Czechami, droższej) zagranicy - spis importerów tu: (http://www.browar.biz/forum/showthre...light=importer).
      Z Polski na początek proponowałbym browary: Amber, Kormoran, Czarnków, Fortuna, Ciechan, Konstancin, może jeszcze Jagiełło i Krajan. Dane adresowe znajdziesz w dziale Browary. Popatrz na ich strony, podzwoń i zorientuj się w możliwościach ich dystrybucji na Twój rejon. Dorzucisz Perłę i trochę masówki i już masz 100.
      Grybów mi osobiście konsekwentnie nie podchodzi, więc nie polecam.

Comment

• e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19263

Jagiełło jest dostępny w hurtowni w Dobczycach, można mieć cały asortyment ich piw. Wyżej już wspomniane przez toto też bywają dostępne w Krakowie niekoniecznie indywidualnie sprowadzane. Mam na myśli Amber, Fortuna i Krajan. Perłę też uświadczysz, bo jest PH na małopolskę.

Comment

• vabank2
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2009.12
          • 2

Mógłby mi ktoś podać jakąś dobrą hurtownie skąd można wziąć Ciechana Miodowego?
          Znalazłem w jednej hurtowni za 4,13 netto. . Co brutto da ponad 5zł a do tego jeszcze marża ...
          Last edited by vabank2; 2010-01-06, 15:30.

Comment

• kopyr
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2004.06
            • 9475

Znalazłem w jednej hurtowni za 4,13 netto. . Co brutto da ponad 5zł a do tego jeszcze marża ...
            Zadzwoń do Ciechana i zapytaj kogo Ci mogą polecić z Twojej okolicy.
            blog.kopyra.com

Comment

• noodles
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2005.09
              • 700

Mister Koczubik w swoim sklepie w Katowicach sprzedaje Ciechana Miodowego za 4,29 zł więc albo są tańsi dostawcy od hurtowni którą znalazłeś albo zadowala się niższą marżą od tej którą wyliczyłeś. Albo jedno i drugie.
              Moja kolekcja podstawek

Comment

Przetwarzanie...
              X