Poznań - Specjal jasny pełny
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grumblers Wyświetlenie odpowiedziKolego - naprawdę musisz to pić? Współczuję Twojemu żołądkowi...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grumblers Wyświetlenie odpowiedziJestem z Braniewa. Kiedyś to tutaj warzono Specjala. I wówczas to było prawdziwe piwo. Dzisiaj to granulat zmieszany ze spirytusem. Chociaż przyznam, że na tym forum ma wielu zwolenników...
OK, już można usunąć cały offtop.
Pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grumblers Wyświetlenie odpowiedziDzisiaj to granulat zmieszany ze spirytusem.
Comment
-
-
Jeszcze parę miesięcy temu można było dostać Specjala w Intermarche na Umultowskiej, jak jest teraz nie wiem, ale mogę się przejść i sprawdzić i poinformować Widziałem też to piwo w sklepie specjalistycznym na Głogowskiej.
Comment
-
-
Bylem wczoraj na umultowskiej i mieli specjala, ale tylko w puszkach. Na glogowskiej bylem w zeszlym tygodniu i nie mieli nic, a babka powiedziala mi, ze specjala bardzo ciezko dostac - dziwne to troche, bo przeciez Specjal jest z wielkiej trojki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DaVid Wyświetlenie odpowiedziPewnie chodziło o pogardę dla wielkich koncernów, ponieważ one przechowują słód i chmiel w postaci granulatów, który dłużej przetrwa, a spirytus to jak mniemam aluzja do sztucznej alkoholizacji.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DaVid Wyświetlenie odpowiedzi- dziwne to troche, bo przeciez Specjal jest z wielkiej trojki.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziDlatego Bradzkiego nie kupisz na Dolnym ŚląskuŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiczo022 Wyświetlenie odpowiedziTłumacze dosłownie brackieŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
Comment