Jeden znajomy z Rosji będzie mieć 15 minutową przerwę w podróży w Katowicach. Zadał mi pytanie czy gdzieś na dworcu jest jakiś sklep z piwem (i jakim) gdzie mógłby wyskoczyć z pociągu i zakupić co nie co.
Katowice - dworzec PKP
Collapse
X
-
Katowice - dworzec PKP
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plTagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziJeden znajomy z Rosji będzie mieć 15 minutową przerwę w podróży w Katowicach. .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziTzn. będzie miał, wg rozkładu jazdy. W praktyce to może nie zdążyć na przesiadkę, albo lecieć na nią biegusiem
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziZ ust, tj. kufla mi to wyjęłaś Miałem identyczną sytuację w maju, gdy po warsztatach udałem się w drogę do Krakowa. W Katowicach miałem teoretycznie właśnie jakieś 15 minut na przesiadkę. Mimo, że pociąg spóźnił się i wjechał na dworzec w Katowicach 2 minuty po planowanym odjeździe kibla do Krakowa, to zdążyłem z ciężkim plecakiem przebiec tunelem na inny peron - tamten poczekał. Gdyby nie to, pewnie bym już miał zaliczony katowicki Spiż
w razie powtórki powyższej sytuacji trzeba poinformować kierownika pociągu który jedzie z opóźnieniem, ja 31 XII właśnie w Katowicach miałem na przesiadkę 12 min, pociąg był opóźniony, ale dzięki "interwencji" osobowy kibel poczekałKoniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Na terenie dworca piw anie uświadczysz, wszak to Polska a nie Czechy
Najbliższy sklep z jakimś PIWEM ( mam na myśli np. wyroby z Ambera bywające tam czasem ) to delikatesy w Skarbku.
Sklep niestety mieści się parę minut od dworca PKP (oceniam, że szybkim krokiem kilka minut ).
Chyba jednak znajomy będzie skazany na obnośnych sprzedawców tyskiego lub innnych lechów.
Comment
-
-
To może już lepiej niech wiezie swoje, ale się wstrzyma z piciem
Z drugiej strony powinny być mocno zmrożone...
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Dzięki za info. Znajomek będzie jechał pociągiem bezpośrednim Moskwa-Praga. 24.04 (sobota) bedzie mieć kwadrans przerwy w Katowicach o godzinie (planowanej) 21:54. Pyta się czy ktoś na miejscu, lokalnie nie chciałby się wymienić etykietami, waflami etc oraz oczywiście piwem. Na zasadzie oczywizda, gotowy pakiet z rączki do rączki
Jeśli tak to proszę o info z mailem na PW, to wyślę mu kontakt.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Jeśli chodzi o jakiekolwiek piwo, to wystarczy wyjść z dworca, ale na drugą stronę wyjściem południowym na ul. Andrzeja.
Jest tam kilka sklepów z alkoholem, w tym oczywiście z piwem.
Tuż za rogiem na ul. Andrzeja jest Żabka, gdzie można coś znaleźć.
W kilka minut coś znajdzie, jeśli oczywiście pociąg przyjedzie planowo, co jest dużym wyzwaniem dla PKP tej zimy..
No chyba że chce coś bardziej wyszukanego kupić, to niestety w okolicy dworca nic nie ma, najbliżej Skarbek, ale to w 15 minut niemożliwe do wykonania.
Tylko o ile się nie mylę, kolega chyba będzie miał postój w Katowicach, w godzinach 21.53-22.10, i nie wiem czy będzie coś o tej godzinie otwarte.
Comment
-
Comment