Czechy - sklepy typowo piwne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13961

Czechy - sklepy typowo piwne

Znacie sklepy z piwnym asortymentem w Czechach? Chodzi mi o taki, w których dostępnych 10 albo i więcej browarów, najlepiej blisko naszej granicy, tak by zrobić wypad po detaliczny zakup kilku skrzynek piwa z możliwie urozmaiconym rodzajem. Przyjemniej byłoby podjechać do każdego browaru, ale założenie jest inne - możliwie najwięcej piw jak najbliżej granicy.

Znam tylko 2 adresy, niestety daleko

Oczywiście nie interesują mnie: Gambrinus, Staropramen, Kozel, Radegast, PU, BB..., tylko mniejsze browary.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2010-01-29, 22:38.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
  • anteks
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10789

W miarę blisko granicy i z dużym wyborem piw z małych browarów i to nie tylko Czeskich to Browarek we Wrocławiu
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• bastion
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2006.10
      • 1161

Znam jeszcze takie:
      Pivotéka PivoŇka je první královehradecká pivotéka s širokou nabídkou českých i zahraničních piv. Kromě piva u nás najdete i pivní kosmetiku či pivní sklo.

Pivotéka.cz – široká nabídka výčepní a chladící pivní techniky, potřeb pro domácí vaření piva a desítek piv českých i zahraničních pivovarů.

Ale blisko granicy nie są, chociaż Olomouc i Hradec Kralove są bliżej niż Praga.

Comment

• Pendragon
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13961

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
        W miarę blisko granicy i z dużym wyborem piw z małych browarów i to nie tylko Czeskich to Browarek we Wrocławiu
        Tyle to ja wiem

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Maggyk
          Szara Adminiscjencja
          🍼
          • 2004.05
          • 5618

Jest jeszcze jeden opisany na Browar.bizie: Czechy, Hradec Kralove, Tomkova 1230, Pivonka.
          Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2010-01-29, 22:55.
          Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
          Piwo domowe -
          Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
          PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Pendragon
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13961

Hradec Kralove nie jest wcale tak daleko, zwłaszcza od strony Kudowy-Zdroju. O taki zakres odległości mi właśnie chodziło
            Kto da więcej, czyli mniej?

Comment

• boris-cz
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2007.11
              • 33

No dobra.Moźe być? http://domacimikropivovary.cz/
              Masz tam adres-Mírová 1,Havířov.Same lepsze jak np.Rohozec,Polička,Rychtář,Krakonoš,Svijany,Černá Hora,Opat,Lobkowicz...w butelkach i w beczkach-kegach od 10-ciu litrów,ceny o wiele,wiele przystepniejsze jak np.w Pivní galerii w Pradze.

Comment

• Pendragon
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13961

Havířov to byłby bardzo dobry adres, tyle tylko, że na podanej tego adresu nie mogę znaleźć. Za to jest: Březová č.p. 36, 739 34 Šenov u Ostravy. Może się przenieśli?

Comment

• Maggyk
                  Szara Adminiscjencja
                  🍼
                  • 2004.05
                  • 5618

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                  Havířov to byłby bardzo dobry adres, tyle tylko, że na podanej tego adresu nie mogę znaleźć. Za to jest: Březová č.p. 36, 739 34 Šenov u Ostravy. Może się przenieśli?
                  Musisz wejść w zakładkę Prodejci (górne menu) i tam jest adres sklepu, o którym pisze boris-cz.
                  Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                  Piwo domowe -
                  Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                  PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Pendragon
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13961

Ach tak, dzięki. Trzeba zwrócić uwagę na krótkie godziny otwarcia.

Comment

• danhaj
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2010.04
                      • 620

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                      Ach tak, dzięki. Trzeba zwrócić uwagę na krótkie godziny otwarcia.
                      Wygląda na to, że unormowały się ich godziny otwarcia (Pivotéka Havířov) - przynajmniej tak podaje ich strona:

Otevírací doba:
                      Po - Pá 9oo - 18oo hod
                      So 9oo - 11oo hod
                      Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

www.czechforum.pl

Comment

• agaslayer
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2009.06
                        • 219

no bylem tam pare razy ale slabszy wybor piw, moglbym powiedziec ze Tesco w Hawierzowie ma wiekszy wybor. ale pojde tam sprawdzic znow w przyszlym tygodniu
                        Katalog czeskich podstawek piwnych http://www.coasters.cz

nowa strona z kolekcja podstawek - prawie gotowa :-D
                        http://beer.agaslayer.cz

Comment

• ZKB
                          • 2009.12
                          • 172

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika agaslayer Wyświetlenie odpowiedzi
                          no bylem tam pare razy ale slabszy wybor piw, moglbym powiedziec ze Tesco w Hawierzowie ma wiekszy wybor. ale pojde tam sprawdzic znow w przyszlym tygodniu
                          Jak odwiedzisz havirovskie TESCO prosiłbym o opisanie piwnego asortymentu - może zasługuje na odrębny watek?
                          Beer is for life not just for christmas !

Comment

• agaslayer
                            • 2009.06
                            • 219

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZKB Wyświetlenie odpowiedzi
                            Jak odwiedzisz havirovskie TESCO prosiłbym o opisanie piwnego asortymentu - może zasługuje na odrębny watek?
                            jak wyseleckjonujesz koncerniaki typu: Gambrinus, Pilsner (sa i Mastery), Radegast, Ostravar, Branik, Staropramen, Krusovice (w tym i Malvaz), Budvar, Kozel

to ostatnio w Tesco zaczely sie pojawiac Svijany, wrocily Zubry, jest Pardubicki Porter, Bernard, Bohemia Regent (Trebon), Holba, Broumov, Nymburk, Frisco, Pardal, Mestansky Ceske Budejovice (B.B.), Platan

zagraniczne jak Paulaner, Guinness, Carlsberg, Corona, Desperados, widzialem i Kilkenny, Stella Artois,

wiesz, pisze z glowy, ostatnio robilem zakupy przed choroba, jakies 3 tygodnie temu

ale jak bylem przed dwoma miesiacami w tej Pivotece, byly tylko Svijany, pare z Cernej Hory, dva Klastery, i jakis Rychtar. Nie widzialem z Nachoda, ani Trutnova, Policke nie wiem itd. Dla kolekcjonerow tez nic ciekawego, kiedys dluuuuugo prosilem o jakies podstawki.

Naprzyklad w Bille mozna zakupic ladny zestaw 7 piw z koncernu K Brewery (Platan, Jihlava, Janacek,....)

Comment

• agaslayer
                              • 2009.06
                              • 219

a przypomnialem sobie jeszcze ze tam naprzyklad kupilem i Merlina, ktory mi bardzo smakowal a gdzie indziej go nie widzialem

Comment

Przetwarzanie...
                              X