Warszawa - gdzie Kasteel?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • otimor
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.05
    • 84

Warszawa - gdzie Kasteel?

Witam,
    będąc niedawno w Pradze trafiłem na beczkowego Cuvee Chateau z Kasteela? Wg informacji z knajpy bylo to piwo 10 letnie, bylo bardzo mocne i przypominało bardziej wino niz piwo, ale bardzo przypadło do gustu mojej żonie. Czy jest szansa kupić to gdzieś w Warszawie w butelce?
    Ewentualnie coś w podobnym stylu?
    Kocham czeskie piwo :)
  • tfur
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2006.05
    • 1314

wczoraj widziałem kasteela w fizzie, a wcześniej na pewno w almie (na zwycięzców).
    veni, emi, bibi

Comment

• otimor
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2007.05
      • 84

Dzięki. W tej almie bywam dosyć często, ale nie widziałem tam Kasteela. Kupiłem za to wczoraj w Fizzie tripla i brune z Kasteela. Brune było blisko tego piwa, ale jednak nie tak dobre. Może powinno poleżakować.
      Kocham czeskie piwo :)

Comment

• kosher
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2005.04
        • 2322

Jeśli jeszcze ktoś jest zainteresowany nabyciem tego piwa w W-wie to wczoraj widziane w sklepie z alkoholami na Bukowińskiej - http://www.alkohole.com.pl/sklepy/23...ukowinska.html.
        Jest Kasteel Triple i Bruin. Oba w bączkach po 8 zł.

Comment

Related Topics

Collapse

• Prusak
          John Martin, Waterloo Double Brune
          Prusak
          Belgijski doubel z pogranicza Brabancji niderlandzkiej i walońskiej.
          Moc 8%
          Z gatunku tych nieco zdrdaliwych
          Barwa ciemonrobinowa przechodząca w beże.
          Moc zapachów słodowych, karmelowych, rodzynkowych, lekko suszone owoce.
          Piana po nalaniu obfita, utrzymująca się...
          2024-10-27, 21:39
        • darekd
          Scåssenes, 1830 Le Roi - Brune
          darekd
          Browar z walońskiej wsi Écaussinnes. Nazwa piwa nawiązuje do rewolucji belgijskiej, której celem było uniezależnienie się od Holandii.

Z tego co wiem browar powstał w końcu lat 90-tych, ale zmieniał nazwy i właścicieli. W obecnej formie warzą od 2015 r.

http://www.bras...
          2018-11-16, 19:04
        • nietzschee
          Haacht, Abbaye du (Abdij van 't) Park Brune
          nietzschee
          Warzone przez ALDI w Haacht, alko 6,5%

Wygląd: kolor ciemny rubin, klarowne, piana jest naprawdę śliczna drobna, lekko beżowa, lacing jak szron.
          Zapach: zaraz po otwarciu pachnie jak imperialny weizen , potężnie bananowo i goździkowo, później odrobinę korzennie, lekkie...
          2017-09-05, 23:53
        • żąleną
          Van Honsebrouck, Kasteel Bier Bruin/Brune/Donker
          żąleną
          Butelka 0,33, alk. 11%, ekstraktu nie podano, rocznik 2002 (wyszczególnione na etykiecie).

Zapach: robiłem kilka razy wino, zapach mniej więcej w tym stylu - owocowy i alkoholowy.

Smak: niewiele odbiega od zapachu, silnie owocowy i alkoholowy, ogólnie (nie wartościując)...
          2003-07-22, 00:42
        • Javox
          Gayant, Abbaye de Vauclair Brune
          Javox
          Piwo z Francji do angielskiego Lidla.
          Sprzedawane po 12 butelek 330 ml po dwa z sześciu rodzajów w kolorowym kartoniku

Alko piwa Brune to 6.4%.

Piana - średnia, dłużej zostaje nam prawie pełna warstewka z drobnoziarnistej piany.
          Lacing - trochę zostaje...
          2016-10-02, 20:49
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...