Przywożenie piwa ze Stanów.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kolesław
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1130

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedzi
    Podejrzewam, ze w sklepach monopolowych, ktore oni znaja nie ma piw, ktore by Cie interesowaly.
    Bedziesz musial im podac adresy dobrych sklepow. A gdzie mieszkaja?
    Aż tak źle nie jest. Byłem w paru sklepach w Dallas, do których oni mnie zawieźli. Mimo tego, że to kiepski stan (dziwne mają przepisy antyalkoholowe), żeby wypić wszystko, co mnie interesowało potrzebowałbym co najmniej z rok będąc tam na miejscu (a nowości?). Tyle czasu nie miałem
    A do dobrego człowiek przyzwyczaja się szybko... Przydałyby się paczuszka raz na jakiś czas.

Comment

• Undeath
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2011.08
      • 113

Poprosiłem ojca w zeszłym roku żeby mi przywiózł pare piwek różnych. Wziął ich 6 nawet zrobił zdjęcie, kiedy otworzyliśmy bagaż w Polsce okazało się że piwka znikły a zastąpione zostały jakimiś puszkami piwa Mexico trochę debilne podejście zabrac tamto piwko a dać inne...

Comment

• MrSatan
        Porucznik Browarny Tester
        • 2012.10
        • 317

Czyli jak to jest? Nie będzie większego problemu z wysyłką do USA bądź Kanady niewielkiej paczki z kilkoma butelkami?

Macie jakiegoś kuriera czy firmy godne polecenia? Zależy mi na tym, żeby paczka nie leżała tygodniami u celników bo chcę wysłać kilka piw Świątecznych, a one, w większości, niestety nie mają długiego terminu przydatności.

Comment

• abernacka
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MrSatan Wyświetlenie odpowiedzi
          Czyli jak to jest? Nie będzie większego problemu z wysyłką do USA bądź Kanady niewielkiej paczki z kilkoma butelkami?

(...).
          Zasada wysyłki działa tylko w jedną stronę. Export piw do USA paczką jest skazane na całkowitą porażkę.
          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Krotoszyniak
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2002.08
            • 516

Myslalem ze tylko tak jest z wysylkami do Kanady
            Admin z Ratebeera
            Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
            Poromotor piwnej Polski na swiat :)

Comment

• e-prezes
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19260

Po wydarzeniach z 11 września polityka celna, a szczególnie aspekt bezpieczeństwa narodowego uległ zmianie także w Kanadzie na skutek tego, że granica USA-Kanada nie jest całkowicie szczelna.

Comment

• VanPurRz
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2008.09
                • 4229

Tak Ci terroryści ostrzą sobie zęby na paczki i w co drugiej jest bomba Zaostrzanie totalitaryzmu w USA nie ma nic wspólnego z realnym zewnętrznym zagrożeniem. To Państwo nigdy nie było i nie będzie miało nic wspólnego z wolnością. Chodzi tylko o trzymanie za mordę i kontrolowanie.
                "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Latarnik
                  Premium Lamplighter
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2004.06
                  • 5030

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
                  To Państwo nigdy nie było i nie będzie miało nic wspólnego z wolnością. Chodzi tylko o trzymanie za mordę i kontrolowanie.
                  Mylisz sie bardzo, to panstwo pozwala obywatelom posiadac bron w domu, a uzbrojonymi ludzmi ciezko sie manipuluje.
                  Juz niedlugo w PL bedziesz mial gorzej niz sam sadzisz o tym jak jest w USA.
                  5450 kapsli z wypitych piw
                  874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
                  "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
                  https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
                  Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
                  https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• kruger_nr1
                    🍼
                    • 2005.11
                    • 802

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MrSatan

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                    Zasada wysyłki działa tylko w jedną stronę. Export piw do USA paczką jest skazane na całkowitą porażkę.

I tu się mylisz. Może to tylko przypadek, ale na prośbe kolegi wysyłałem do USA w październiku 2012 trzy beczki 5Litrowe z piwem. Miały być 4 beczki, ale to by przekroczyło 20kg, a wiekszych paczek poczta nie chce wysyłać. Zresztą i te 3 plus opakowanie ważyło prawie 19 kg. By uzasadnić wagę i kształt beczki przy ewentualnym prześwietleniu wpisałem, że to 3 kolekcjonerskie stalowe puszki. Paczka doszła bez uszkodzeń po niecałym miesiącu. Myślę, że podobnie można by sygnować zwykłe puszki, albo wymyslić coś dla butelek.
                    Last edited by kruger_nr1; 2013-02-14, 20:56.
                    Kolekcja puszek piwnych:
                    http://puszkikrugera.web-album.org/

Comment

• Krotoszyniak
                      • 2002.08
                      • 516

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kruger_nr1 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MrSatan

I tu się mylisz. Może to tylko przypadek, ale na prośbe kolegi wysyłałem do USA w październiku 2012 trzy beczki 5Litrowe z piwem. Miały być 4 beczki, ale to by przekroczyło 20kg, a wiekszych paczek poczta nie chce wysyłać. Zresztą i te 3 plus opakowanie ważyło prawie 19 kg. By uzasadnić wagę i kształt beczki przy ewentualnym prześwietleniu wpisałem, że to 3 kolekcjonerskie stalowe puszki. Paczka doszła bez uszkodzeń po niecałym miesiącu. Myślę, że podobnie można by sygnować zwykłe puszki, albo wymyslić coś dla butelek.
                      Wysylales ekonomiczna czy piorytetowa, moze zaryzykuje i wysle cosik na test?
                      Admin z Ratebeera
                      Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
                      Poromotor piwnej Polski na swiat :)

Comment

• kruger_nr1
                        🍼
                        • 2005.11
                        • 802

ze względu na koszt wysyłałem ekonomiczną. Kolega myśli już o kolejnej paczce, jak dojdzie do skutku to też napiszę.
                        Kolekcja puszek piwnych:
                        http://puszkikrugera.web-album.org/

Comment

• abernacka
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kruger_nr1 Wyświetlenie odpowiedzi
                          I tu się mylisz. Może to tylko przypadek, ale na prośbe kolegi wysyłałem do USA w październiku 2012 trzy beczki 5Litrowe z piwem. (...).
                          Zapewniam ciebie, nie mylę się w tej kwestii. Nie przeczę, że udało tobie się z powodzeniem przesłać paczkę z piwami, ale był to po prostu fart, lub jak wolisz, niedbalstwo tamtejszej służby celnej.
                          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

Przetwarzanie...
                          X