Witam. Tak jak w tytule tematu, gdzie mogę kupić 40 uncjowe piwa? Głównie zależy mi na takich jak Olde English 800, St. Ides czy też Colt 45.
Amerykańskie piwa 40 uncjowe, gdzie kupić?
Collapse
X
-
Specyficzne piwka jakie pito w latach 80 w Ameryce. A uncjowe ze względu iż z przyczyn mi nie znanych piwa te mierzono systemem uncjowym (amerykański zamiennik gramów). Piwa te wyglądają mniej więcej tak:
@
Pisałem w tej sprawie do Millera i dowiedziałem się tyle, że w Polsce nie mają dystrybutorów.Last edited by Made7; 2010-07-08, 21:31.
Comment
-
-
Myślę, że te mózgotrzepy są dostępne w większości żulerskich sklepów z alkoholem w USA.
Raczej nie zasługują na to by je eksportować.5470 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Made7 Wyświetlenie odpowiedzi...piwa te mierzono systemem uncjowym (amerykański zamiennik gramów)...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Made7 Wyświetlenie odpowiedzi... A uncjowe ze względu iż z przyczyn mi nie znanych...
Chodziłeś kiedyś do szkoły?
Comment
-
-
Ale co jest takiego niezwykłego w tych piwach, że chcesz je kupować zwłaszcza od Millera? Kup sobie Warkę w plestiku i będziesz miał lepsze piwo niz Miller.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
W Polsce trudno kupić amerykańskie piwa. Samuel Adams jest dostępny i może jeszcze coś. I tyle.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pamiętam masę tych 40uncjówek w amerykańskich odpowiednikach biedronki tudzież lidla. Żywiłem się tym z początku jako młody robotnik na dorobku, dzisiaj bym tknął tylko i wyłącznie z sentymentu. Z tego co pamiętam najlepsze było coś pod nazwą King Cobra, więc jak już chcesz się w to bawić to możesz ją sprawdzić. Colt też się wyróżniał na plus.
Najokropniejszy był chyba Miller High Life, co jak pamiętam bardzo nami wstrząsnęło - w Polsce 0,33 millerka kosztowało wtedy jakieś ciężkie pieniądze, a tam tańsze było 40 uncji (chyba 1,50 USD). Okropny sik, miejscowi żule się z nas nawet nabijali jak z tym paradowaliśmy, po spróbowaniu szybko ich zrozumieliśmy...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mikroport Wyświetlenie odpowiedziPonawiam pytanie a jednoczesnie prosbe zalozyciela tematu - gdzie w Polsce moge dostac takie alkohol o jakim mowa w poscie pierwszym ?
Comment
-
Comment