Karwina - butelki

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3607

Karwina - butelki

Czy można w Karwinie coś ciekawego dostać? I w samej Karwinie - to kolega tam będzie, żadnych ekstremów.
    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4778

W samym mieście nie byłem, ale naprzeciwko dworca ČD polecam hipermarket z dużym wyborem piw butelkowych, także z małych browarów.

Comment

• zgroza
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2008.03
      • 3607

Mógłbyś rzucić jakąś nazwą małego browaru tam dostępnego?
      Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• dadek
        Major Piwnych Rewolucji
        🍺🍺
        • 2005.09
        • 4778

Nie interesują mnie koncernówki, a pamiętam że kilkanaście piwek do Polski tam kupiłem. Było to na jesieni, wszystkiego nie pamiętam ale był duży wybór Primátorów z Náchodu, poza tym Svijany, Konrady z Liberca, Bernardy z Humpolca,a nawet piwa z browaru Třeboň.

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
          Stankowice, Stankowice 62, Dom Piwny
          ART
          Od sierpnia/września 2023 r. kilka km zdala od Zamku Czocha, na krańcu wsi Stankowice, sympatyczne małżeńtwo uruchomiło mały browarek z wyszynkiem.

Dość odważne posunięcie, zważywszy że trzeba wykazać się nie lada determinacją żeby tu trafić

Nas gugielmapki...
          2024-10-28, 22:31
        • Prusak
          Perła, Alt
          Prusak
          No to, skoro mowa o Perle, to mamy kolejną z "sezonowych specjalności".
          E. 12% wag.
          A. 4, 8% obj.
          Aromat wywąchany z butelki zgodny z deklarowanym na kontrze, czyli owocowo-estrowy, taki sam po przelaniu do szkła, może plus jakieś lekkie masełko, ale to chyba raczej...
          2024-08-28, 20:36
        • Mason
          Materiały o historii porteru
          Mason
          Powoli, słowo po słowie powstaje książka mojego autorstwa o porterze bałtyckim. Jednym z rozdziałów będzie oczywiście historia, zahaczająca o genezę porteru jako takiego w Londynie, jego sukces eksportowy i dalsze losy w krajach basenu Morza Bałtyckiego. Od pierwszych porterów warzonych...
          2024-02-11, 18:12
        • kruger_nr1
          Abdysz-Ata, Red Sun Barchatnoje
          kruger_nr1
          Piwo o którym wiedziałem już w Polsce, jednak spróbować go w Kirgistanie nie było łatwo. Albo go po prostu nie było dostępnego w lokalu, albo to co nam podali raczej Red Sun nie było. W końcu jednak się udało skosztować piwa zarówno w wersji lanej jak i butelkowej , choć w butelce to...
          2023-11-19, 15:00
        • heckler
          Němčice 23, Rodinný pivovar Švihov
          heckler
          Browar Švihov to rodzinny biznes otwarty w 2020 roku i działający w małej wiosce Němčice. Piwowarem jest holendrem i jego sztandarowym piwem jest Švihadlo (delikatny smak imbiru i ził)., przygotowywane według holenderskiej receptury z XIX wieku.
          Piwo w cenie 35 / 48 Kc, nie przepadam...
          2022-06-20, 14:16
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...