Gdzie Petrus33 dostanie dzisiaj lub jutro...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • petrus33
    Gość
    • 2008.01
    • 888

Gdzie Petrus33 dostanie dzisiaj lub jutro...

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez Wyświetlenie odpowiedzi
    Poczytaj tu.
    Czytałem to wiele razy. Dzięki.
    Szukam sklepów, gdzie jest spory wybór piw pszenicznych, głównie niemieckich, ale nie tych popularnych, które łatwo można dostać wszędzie. Szukam czegoś takiego jak Erdinger, Arco, Weihenstephan, Schneiderweisse, Prinzregent Luitpold, Veltins, Sanwald i tak dalej. Mam bardzo dużą kolekcję szklanic do Weizenów i jak na nie patrzę, to ślina mi leci, bo z chęcią napiłbym się tego oryginalnego piwa. Ale niestety realia w Warszawie są smutne. Większości tych piw nie piłem, a kufle mam. Niestety
  • Cartmann
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2009.03
    • 31

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi
    Szukam czegoś takiego jak Erdinger, Arco, Weihenstephan, Schneiderweisse, Prinzregent Luitpold, Veltins, Sanwald i tak dalej.
    Czy tak Ci ciężko znaleźć Erdinger'a, który jest w prawie każdym markecie? Veltins napewno jest w almach, Weihenstephan'a chyba też widziałem w almie. No chyba że Twoim zdaniem ceny są za wysokie, bo każde piwo powinno kosztować 2,5zł włączając piwa belgijskie, o których pisałeś w innym temacie.

Comment

• Cez
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.01
      • 1789

Czytałem to wiele razy. Dzięki.
      Szukam sklepów, gdzie jest spory wybór piw pszenicznych, głównie niemieckich, ale nie tych popularnych, które łatwo można dostać wszędzie. Szukam czegoś takiego jak Erdinger, Arco, Weihenstephan, Schneiderweisse, Prinzregent Luitpold, Veltins, Sanwald i tak dalej. Mam bardzo dużą kolekcję szklanic do Weizenów i jak na nie patrzę, to ślina mi leci, bo z chęcią napiłbym się tego oryginalnego piwa. Ale niestety realia w Warszawie są smutne. Większości tych piw nie piłem, a kufle mam. Niestety
      Erdingera, Weihenstephan'y znajdziesz w Hipermarketach. Masz w Warszawie Almę, Bomi, Piotra i Pawła.
      Veltins i Schneiderweisse bywa w Krakowie na Kobierzyńskiej...
      Więcej optymizmu
      Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

Comment

• petrus33
        Gość
        • 2008.01
        • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cartmann Wyświetlenie odpowiedzi
        Czy tak Ci ciężko znaleźć Erdinger'a, który jest w prawie każdym markecie?
        Ty to potrafisz humor poprawić
        W Carrefour, Leclerc, Auchan, PiP nigdy tego piwa nie widziałem. Nigdy, a robię bardzo często zakupy, zwracając zawsze uwagę na piwa. To samo dotyczy Veltinsa, którego piłem, bo przywieiony był z Niemiec przez moją koleżankę. Ty chyba mówisz o każdym markecie w.....Niemczech. Muszę sprawdzić Bomi i Almę, nigdy nie jest mi po drodze do tych sklepów.

Comment

• petrus33
          Gość
          • 2008.01
          • 888

Jeśli oferta sklepu @online pokrywa się z tym, co jest w rzeczywistości na półkach sklepowych, to w Bomi i w Almie, śladu po tych pszeniczniakach nie ma. Znalazłem za to kilka ciekawych pozycji nie-pszenicznych w Almie.

Comment

• Mason
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2010.02
            • 3280

W Carrefour, Leclerc, Auchan, PiP nigdy tego piwa nie widziałem.
            To jakoś masz pecha . PiP Janki, Auchan Piaseczno, Delima na Rembielińskiej - tam na pewno je widziałem. Pewnie także w Almie jednej czy drugiej, ale nie zwracałem na nie większej uwagi :]
            JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• abernacka
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10862

Veltinsa można rowniez spotkać w Makro w Polsce a nie w Niemczech
              Last edited by abernacka; 2010-07-26, 19:08.
              Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Cez
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.01
                • 1789

Ty to potrafisz humor poprawić
                W Carrefour, Leclerc, Auchan, PiP nigdy tego piwa nie widziałem. Nigdy, a robię bardzo często zakupy, zwracając zawsze uwagę na piwa. To samo dotyczy Veltinsa, którego piłem, bo przywieiony był z Niemiec przez moją koleżankę. Ty chyba mówisz o każdym markecie w.....Niemczech. Muszę sprawdzić Bomi i Almę, nigdy nie jest mi po drodze do tych sklepów.
                petrus33 ogarnij się i częsciej zaglądaj do sklepów, a na pewno coś trafisz.

Comment

• petrus33
                  Gość
                  • 2008.01
                  • 888

petrus33 ogarnij się i częsciej zaglądaj do sklepów, a na pewno coś trafisz.
                  Tiaaaa.....najłatwiej się ogarnąć !
                  Ty mi lepiej powiedz, gdzie te piwa są na półce, bo jak na razie to wszyscy tu teoretyzują tylko.
                  O niemieckie Weizeny mi chodzi, dla przypomnienia

Comment

• Mason
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2010.02
                    • 3280

Toć pisałem w jakich sklepach można zastać Erdinger'a, parę postów wyżej. Weihenstephan na 100% był w Delimie kiedy tam ostatnio byłem. Polecałbym też sprawdzić Rodzinkę Bis, Dom Piwa na Jegiellońskiej 65. Tuż obok Rodzinki Bis jest sklepik "Używki Świata" - akurat na drodze do Rodzinki więc ciężko przegapić - tam też można zajrzeć. Przygotuj sobie mapkę sklepów jakie warto odwiedzić i poświęć na to jeden dzień - jeśli nie znajdziesz żadnego ciekawego niemieckiego Weizena będziesz pechowcem roku . A, nawet w Leclerc na Ursynowie widziałem niezły wybór piw z browaru Engel - w tym Weizeny.
                    JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Cez
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.01
                      • 1789

Ty mi lepiej powiedz, gdzie te piwa są na półce, bo jak na razie to wszyscy tu teoretyzują tylko.
                      Czy Ty masz więcej niż...6 lat?!
                      Większość wie gdzie co jest, a Ty...

moja cierpliwość mija. Jestem w Krakowie, a Ty w Warszawie i ja mam większe rozeznanie co jest gdzie w stolicy?! petrus33!!! Baczność! Czytaj forum ze zrozumieniem!

Comment

• dabu1
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2005.04
                        • 159

Ale petrus33 wie gdzie są te sklepy, on już skończył 7 lat nawet, jemu chodzi o to, żeby mu wskazać dokładne miejsce na półce w danym sklepie
                        Last edited by dabu1; 2010-07-27, 06:37.

Comment

• Jack75g
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2009.02
                          • 555

Petrus - nie polecam Ci szukać na dziale RTV i AGD, nie znajdziesz ich także na stoisku z nabiałem. Przejdź obok odzieży dziecięcej i zabawek nie tracąc czasu na szukanie. Z pewnością nie warto szukać weizenów na stoisku z mrożonkami i warzywniaku.
                          Myslę że podałem ci wskazówkę i naprowadziłem na dobry trop gdyż takie było moje zamierzenie.

Szukajcie a będzie Wam dane ...
                          Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.

Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...

Comment

• petrus33
                            Gość
                            • 2008.01
                            • 888

Czy Ty masz więcej niż...6 lat?!
                            Większość wie gdzie co jest, a Ty...
                            moja cierpliwość mija. Jestem w Krakowie, a Ty w Warszawie i ja mam większe rozeznanie co jest gdzie w stolicy?! petrus33!!! Baczność! Czytaj forum ze zrozumieniem!
                            Wielce sympatyczny Cezie
                            Wyobraż sobie, że skończyłem już 6 lat, powiem więcej, jestem od ciebie starszy o 12 lat i znam warszawskie sklepy z piwem dużo lepiej niż ty. Także trafiłeś kulą w płot z tymi swoimi docinkami. Po raz kolejny zresztą.

Ja tylko mówię teoretykom tematu, że niemieckich pszeniczniaków(poza Franziskanerem i dwoma innymi, nazw nie pamiętam) nie znajdziecie nigdzie w supermarketach. Warszawa jest pustynią. Wiem, gdzie kupić ponad 150 polskich piw, wiem, gdzie jest sklep z czeskimi piwami, nie mam namiarów na miejsca z większym wyborem piw niemieckich.
                            W Carrefour, Leclerc, Auchan, PiP tych piw nie ma. Sprawdziłem także Almę + Bomi i w necie też nie mają ich w ofercie. Także niech mi tu bajkopisarze nie wmawiają, że te Weizeny tam stoją na półkach A , że ktoś, kiedyś coś widział.......to mnie naprawdę mało obchodzi. Ja też różne rarytasy widziałem i co z tego, jak dziś jest kiepsko.

Comment

• petrus33
                              Gość
                              • 2008.01
                              • 888

OK.....problem częściowo został rozwiązany, dzięki sklepowi na Koszykowej. Akurat będą mieć kilka rzadszych Weizenów. W czwartek jestem umówiony na ich odbiór.
                              Last edited by petrus33; 2010-07-27, 11:21.

Comment

Przetwarzanie...
                              X