Zwardoń- Skalite/Serafinov

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maarcinek19
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2009.01
    • 63

Zwardoń- Skalite/Serafinov

Witam.

Wybieram się z początkiem sierpnia do Żywca i przy okazji chce pojechać na Słowację dlatego chciałem się dowiedzieć czy po przekroczeniu granicy w Serafinovie są jakieś sklepiki z piwem. Z góry dzięki za info
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maarcinek19 Wyświetlenie odpowiedzi
    Witam.

Wybieram się z początkiem sierpnia do Żywca i przy okazji chce pojechać na Słowację dlatego chciałem się dowiedzieć czy po przekroczeniu granicy w Serafinovie są jakieś sklepiki z piwem. Z góry dzięki za info

Nie wiem ale od razu proponuje dołożyć parę kilometrów i raczej skorzystać z oferty sklepów czeskich.

AAA, Ty z Wodzisławia to Czechów masz w jednym kuflu
    Last edited by leona; 2010-07-30, 10:26. Powód: aaa

Comment

• darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12674

W tej okolicy przy odrobinie szczęścia można trafić na Poppera i/lub Urpinera.

Comment

• Maarcinek19
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2009.01
        • 63

A coś jeszcze jest , pewnie koncerniaki , czy można bez problemu w złotówkach płacić ?

Comment

• darekd
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12674

Przy samej granicy to nic nie ma oprócz koncerniaków. Może pojedź do Czadcy, tam jest Tesco, powinni mieć Steigera, ewentualnie Poppera, którego polecam.

Comment

• natalka
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2010.07
            • 128

w zwardoniu pare metrow po przekroczeniu granicy jest mały sklepik po lewej stronie. czynny chyba zawsze... mozna płacic w złotowkach oczywiscie, acz wyboru szalonego jesli o piwo chodzi nie maja
            Doba ma 24 godziny,skrzynka 24 piwa...przypadek?

Comment

• sibarh
              🥛🥛🥛
              • 2005.01
              • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika natalka Wyświetlenie odpowiedzi
              w zwardoniu pare metrow po przekroczeniu granicy jest mały sklepik po lewej stronie....
              Nie po lewej , tylko po prawej. I nie w Zwardoniu....tylko w Skalite (juz na Słowacji).
              Sklep jest ~100 m za wiaduktem. Wybór piw żaden.
              2800 nowe piwa opisałem na forum
              Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
              Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• natalka
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2010.07
                • 128

po lewej. po prawej juz nie istnieeje.
                nie napisalam ze w zwardoniu tylkoi po przekroczeniu granicy w zwardoniu Panie czepialski
                Doba ma 24 godziny,skrzynka 24 piwa...przypadek?

Comment

• Maarcinek19
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2009.01
                  • 63

A więc jechałem pociągiem od Żywca do Zwardonia, dalej pieszo do przejścia granicznego ok. 3km, na granicy znajduje się po prawej sklep tak jak już ktoś wspominał - jest jednak zamknięty, ok 100 metrów dalej jest sklep po lewej, do kupienia masówka (Saris 10, 12 i tmavy, Topvat 12 i tmavy, Smadny Mnich, Corgon, Urpiner Exclusive, Kelt). W samym już Skalite zaraz jak zaczyna się miasteczko jest sklep z takim samym wyborem a obok znajduje się restauracja, z lanych piwek Urpiner za 0.90 euro, Saris 1.00 euro oraz Saris Red, mały chyba za 0.60.

Comment

• Mateusz91
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2015.08
                    • 24

Podbijam temat, czy w Skalite-Serafinov (piesze przejście graniczne) jest jakis sklep, gdzie kupie piwo, lub jakaś restauracja z lanym piwem?

Comment

Przetwarzanie...
                    X