Nocleg w Hradec Kralove I Harrachovie ?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Nocleg w Hradec Kralove I Harrachovie ?

Tak sobie wymyśliłem, żeby na zlot dojechać od strony Harrachova.
    Najpierw 3 noce w Hradec Kralove (bo to dobre miejsce na wypady do okolicznych browarków), a potem 1 noc (z czwartku na piątek) w Harrachovie.
    Może macie jakieś godne polecenia miejsca do spania w tych miejscowościach?
    Zakres cenowy - do 400 Kc za 1 osobę.
    O ile z Harrachovem to nie będzie problemu, zależy mi tylko na poleceniu miejsca już sprawdzonego, o tyle z HK jest pewien problem - mianowicie zmieszczenie się w limicie cenowym. Do tej pory znalazłem ledwie 3 miejsca za 365, 400 i 430 bodajże. Do jednego napisałem, najlepszego wg mnie - za 400 Kc, ale bez odzewu.
    Rozważam także zanocowanie w miejscowościach z browarem, a więc Dvur Kralove, Rychnov, Dobuska, Nova Paka, ew. z dobrym dojazdem do nich. Tak więc jeśli spaliście gdzieś tam, to dajcie znać
    Last edited by Pendragon; 2010-08-11, 13:20.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
  • Gringo
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2007.07
    • 2160

kilka lat temu byłem w HK i nocowałem przy takim obiekcie sportowym w centrum HK 3 min spacerkiem do "rynku". Pokoje jak z tamtej epoki ale cena nie wygórowana. Ale było czysto i to najważniejsze. Jak odświeżę jak to się nazywało to dam znać.
    Last edited by Gringo; 2010-08-11, 13:31. Powód: klawiaturra

Comment

• Pendragon
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Chodzi o pływalnię? W niej w 2004 nocowała (albo przynajmniej planowała nocować) mocna grupa browar.bizu Znalazłem tę noclegownię właśnie dzięki temu.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Gringo
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2007.07
        • 2160

ale widze że przybyło gwiazdek od ostatniego mojego pobytu napisz maila bo możliwe że mają jakąś ofertę ekonomiczą. Byłem około 4 lat temu to było naprawdę okazyjnie pod względem ceny.
        Last edited by Gringo; 2010-08-11, 13:39.

Comment

• kopyr
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2004.06
          • 9475

Prawdopodobnie chodziło o Hotel Stadion, ale chyba podnieśli standard, *** nawet mają. Cena przy dwójce i rezygnacji ze śniadania pewnie by dobrnęła do tych 400kc, ale dla 1 osoby to chyba lipa.
          Ale też polecam.
          blog.kopyra.com

Comment

• Pendragon
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Hotel Stadion odpada - za drogi.

Comment

• Gringo
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2007.07
              • 2160

W ostateczności skorzystaj z HK Biura Informacji Turystycznej. W różnych miejscach w Czechach ja korzystałem i naprawdę byli pomocni i uczynni (chyba mają prowizję ). Zakres cenowy podasz i przedstawią ci opcje.

Comment

• Pendragon
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

No dobrze, nocleg w HK lub Pardubicach mam już ustalony (jeszcze bez rezerwacji).
                No to może ktoś zasugeruje coś w Harrachowie. Coś co zna i poleca.

Comment

• Jurandofil
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  🍼
                  • 2007.10
                  • 977

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                  No to może ktoś zasugeruje coś w Harrachowie. Coś co zna i poleca.

Nocowałem tam 24 lipca przy okazji Pivni slavnosti. Przy samej stacji kolejowej (uwaga! czyli 3 km od centrum Harrachova! Ale 100 metrów od przystanku autobusu do Polski - ewentualnie pociągu jeśli zostanie uruchomiony).
                  Płaciliśmy 250Kc / osoba / noc ze śniadaniem. Pokoje z łazienkami! Cena rewelacyjna, ale dlatego, że było nas siedmiu. W przypadku mniejszej liczby osób pewnie będzie 300Kc.
                  Polecam.
                  Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
                  Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

• Pendragon
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

Ano, czytałem Twoją relację i zaraz poszukałem, gdzie też ta Elizabeth się znajduje. Trochę mi mina zrzędła, w końcu jadę tam na piwo - potem trzeba będzie się po pijaku pod górkę wspinać.
                    Miejsce nabiera sensu jeśli uruchomią w końcu te pociągi do Szklarskiej.
                    Tam nawet zajeżdża kilka autobusów, tyle że po sezonie (a dokładnie we wrześniu) jeżdżą tylko w soboty i niedziele.
                    Last edited by Pendragon; 2010-08-11, 22:04.

Comment

• Jurandofil
                      🍼
                      • 2007.10
                      • 977

Tam nawet zajeżdża kilka autobusów, ale ostatni z centrum jest już o 16:35.
                      Bo później można kombinować przez Korenov. Ale oczywiście powrót normalny po pivkowaniu to już tylko pieszo. Po takim spacerku prawie górskim się świetnie śpi.
                      Jeśli masz możliwość rezerwacji kartą kredytową, to polecam www.booking.com. Można trafić świetne promocje.
                      Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
                      Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

• Pendragon
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jurandofil Wyświetlenie odpowiedzi
                        Bo później można kombinować przez Korenov.
                        O, to już musiałbym być bardzo "zmęczony"
                        Ale biorąc pod uwagę, że tego dnia wędrówka ma prowadzić przez Turnov + Novą Pakę / albo Nymburk / ....
                        Last edited by Pendragon; 2010-08-11, 22:15.

Comment

• Pendragon
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

A jakie piwo (-a) leją w Elizabeth?

Comment

• Jurandofil
                            🍼
                            • 2007.10
                            • 977

A jakie piwo (-a) leją w Elizabeth?
                            Niestety Piva w ogóle nie ma
                            Natomiast jeśli chodzi o pivo, to jest gambacova desitka i pilzner u. dvanastka.

Comment

• Pendragon
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jurandofil Wyświetlenie odpowiedzi
                              Niestety Piva w ogóle nie ma
                              Natomiast jeśli chodzi o pivo, to jest gambacova desitka i pilzner u. dvanastka.
                              A to trudno, ale i tak nie szkodzi.
                              I tak tego dnia (9 września) będę miał co pić w Harrachowie, no bo i Novosad, Rychtar i Postrzinske. Starczy! A i jeszcze ten Konrad...

Skorzystałem z Twojej propozycji i mam już rezerwację z Elizabeth. Na piwo będzie daleko, za to komunikacyjnie bliziutko. Mam nadzieję, że do tego czasu uruchomią bezpośrednie pociągi do Szklarskiej, a jak nie to podjadę sobie zastępczym autobusem.

Comment

Przetwarzanie...
                              X