Ciechany na Wielkich Jeziorach Mazurskich

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • miod
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.12
    • 2

Ciechany na Wielkich Jeziorach Mazurskich

Witam,

Spotkał się ktoś z Was z Ciechanami na Mazurach?
    Szczególnie interesuje mnie miasto Giżycko i okolice.
    Byłbym niesamowicie wdzięczny za adres sklepu, bądź jego nazwę.

Pozdrawiam
  • Szynszyl
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.12
    • 29

Szukałem na Mazurach piw niekoncernowych ( w Giżycku również ), ale Ciechana nie znalazłem. Co najwyżej Kormoran, Namysłów, Amber. Ale może jednak gdzieś się dostanie co innego. Sam jestem ciekaw.

P.S. W Piszu jest knajpa z lanym niepasteryzowanym Irishem z Kormorana. Niestety w ostatniej chwili się dowiedziałem i nie dane mi było spróbować.

Comment

• Promil03
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2007.10
      • 2833

W Mrągowie i okolicach w dobrych sklepach rządzi Kormoran, Amber, Łomża i Namysłów. Co do knajp to byliśmy w kilku w Mrągowie, Mikołajkach i Rudzianych Nidach, ale wszędzie króluje KP lub GŻ.
      Ciechana nie spotkałem nigdzie.
      Last edited by Promil03; 2010-08-27, 12:37.

Comment

• kopyr
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2004.06
        • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedzi
        Co do knajp to byliśmy w kilku w Mrągowie, Mikołajkach i Rudzianych Nidach, ale wszędzie króluje KP lub GŻ.
        Ciechana nie spotkałem nigdzie.
        Ta miejscowość powstała z połączenia dwóch miejscowości Ruciane i Nida. Nazywa się Ruciane-Nida, wobec czego w KP lub GŻ króluje w Rucianem-Nidzie. FCJP czuwa!
        blog.kopyra.com

Comment

• Szynszyl
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2009.12
          • 29

Co do knajp to byliśmy w kilku w Mrągowie, Mikołajkach i Rudzianych Nidach, ale wszędzie króluje KP lub GŻ.
          Żywiecki Porter, w firmowym kuflu za 7 zł, mile mnie zaskoczył w Mikołajkach

Comment

• Tapir
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2009.10
            • 730

Miałem ostatnio mały objazd po Mazurach (Giżycko, Mrągowo, Mikołajki, Pisz, Ruciane-Nida), niestety Ciechana nigdzie nie widziałem
            Najbardziej rozpowszechniony z piw niekoncernowych jest Kormoran (w Giżycku w "Alkoholach Świata" do dostania bez problemu). Biorąc pod uwagę fakt, że potrafi być w całkiem niezłej cenie to właśnie piwami z Olsztyna (i czasem Amberowskim porterem) raczyłem się na wyjeździe najczęściej
            Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.

Comment

• Promil03
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2007.10
              • 2833

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
              Ta miejscowość powstała z połączenia dwóch miejscowości Ruciane i Nida. Nazywa się Ruciane-Nida, wobec czego w KP lub GŻ króluje w Rucianem-Nidzie. FCJP czuwa!
              OK. Masz rację. Miałem kłopot z odmianą, ale jak już mi zwracasz uwagę, to powinieneś raczej zauważyć bardziej merytoryczny błąd, który popełniłem tzn. napisałem "rudziane" zamiast "ruciane".

Comment

• kopyr
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2004.06
                • 9475

OK. Masz rację. Miałem kłopot z odmianą, ale jak już mi zwracasz uwagę, to powinieneś raczej zauważyć bardziej merytoryczny błąd, który popełniłem tzn. napisałem "rudziane" zamiast "ruciane".
                No to przecież zwróciłem.
                blog.kopyra.com

Comment

• miod
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2005.12
                  • 2

Dziękuję bardzo za odpowiedzi.
                  Trochę przeraził mnie fakt, że przez 2 tygodnie nie skosztuję mojego ulubionego piwa ,ale za to jak będzie smakowało po przyjeździe - bajka.
                  Niemniej jednak, zyskam wiele, mam nadzieję pozytywnych doświadczeń z "owocami" innych browarów.

Pozdrawiam

Comment

• fuliano
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2010.07
                    • 1835

W Ełku też dostępne są Ciechany. Raczej nie ma problemu z ich dostaniem

Comment

• e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19260

Może być w Ełku w sklepie przy Wojska Polskiego. To sklep z piwami regionalnymi, więc Ciechana powinni mieć.

Comment

Przetwarzanie...
                      X