Racibórz
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Jeśli chodzi o beczkowy, to bywa "u Pekosa" na Chełmie. Pamiętaj, że tam jest rotacja. Ostatnio nie było nic z Raciborza.
http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=89529Comment
-
Comment
-
Comment
-
Comment
-
Raciborskie to chyba teraz w każdym "lepszym" sklepie z piwem w Trójmieście, jak i w całym kraju. Wejdź do działu "Piwo - gdzie". Jest tam też temat, gdzie znajdziesz piwne mapy sklepów i lokali w całym kraju (i nie tylko). Linków nie będę podawać, byś mógł, nasz nowy kolego, poćwiczyć forum
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Comment
-
Knajpy z lanym Raciborskim do tej pory nie odwiedzilem,ale w drodze do Rud kupilem Zielone i Raciborskie w sklepiku w Markowicach.No i juź go mamy takźe w Cieszynie.I przy okazji zalobbuje w skansenie w Rudach,moźe wezma jakaś beczke.Kiedyś mieli zawsze na lato.Tzn.-przed ostatnia przerwa w produkcji.Comment
Related Topics
Collapse
-
Racibórz kontynuuje fajny pomysł z serią piw na polskich chmielach. Wcześniej był już Książęcy, Oktawia i Zula,
teraz pojawiły się EXP 2/20, Tomyski i Amora Preta (wszystko w sieci Aldi).
11% ekstr.
4,5% alk.
Chmiel Amora Preta był już wykorzystywany...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Single hop, ekstrakt 11*, alko 4.5%
Piana - więcej na początku potem prawie pełna warstewka.
Lacing - nie za dużo.
Barwa - lekko opalizujące złoto.
Gaz - średni.
Aromat - kwiatowe z DMSem.... i karmelem.
Smak - słodkawe, "jakaś" owocowość,...-
2025-03-01, 10:27 -
-
Piwo pod tą nazwą zadebiutowało gdzieś chyba coś koło 2019 roku, ale nie miałem możliwości spróbowania przez ostatnie lata. Z tego co pamiętam zawsze był to porter bałtycki dużego kalibru i leżakowany z drewnem/w beczkach. Wczoraj miałem możliwość spróbowania z kranu w warszawskiej...1 Photo
-
2025-01-19, 15:40 -
-
Ekstrakt 12.0*, alko 5.5%.
Chmiela: Marynka, Lubelski.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony bury, blady pomarańczowy.
Aromat - słodkawa, owocowość weizenowa.
Smak - lekko słodkawe, kwaskowe,...-
2024-11-11, 15:02 -
-
Kolejny rok z rzędu...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...-
Channel: Wielkie uaktualnienie 2015
2014-12-18, 22:49 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment