Witam, Poszukuje urokliwego miejsca na terenie Saskiej Szwajcarii lub w pobliżu. Interesuje mnie Browar połączony z hotelem restauracja i najlepiej SPA wszystko połączone w jednym miejscu. Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
Zajeło mi to 10 sekund. Więcej informacji możesz zdobyć sam wykazując minimum chęci i wkładając minimum pracy.
Dla ułatwienia po niemiecku to: Sächsische Schweiz, po angielsku: Saxon Switzerland.
Zaręczam, że po krótkim wyszukiwaniu pokazują się SPA. Chwilę dłużej wyszukuje się browary. Potem mapka i szukasz które SPA jest blisko browaru który Tobie pasuje.
"nie traćcie ani sekundy, zmarnowany jest czas, którego nie spędzacie w gospodzie", Ladislav Klima "Tragikomedia ludzka"
Zajeło mi to 10 sekund. Więcej informacji możesz zdobyć sam wykazując minimum chęci i wkładając minimum pracy.
Dla ułatwienia po niemiecku to: Sächsische Schweiz, po angielsku: Saxon Switzerland.
Zaręczam, że po krótkim wyszukiwaniu pokazują się SPA. Chwilę dłużej wyszukuje się browary. Potem mapka i szukasz które SPA jest blisko browaru który Tobie pasuje.
Dzięki za pomoc ale miałem bardziej na mysli czy ktos z forumowiczów może cos polecic opierając sie na własnych doświadczeniach.
To nie Frankonia, więc nie ma tego zbyt dużo, a już ten warunek - SPA... No ale może akurat?
Jest taki dział Piwo - Gdzie, a tam temat Piwna kartografia. Znajdziesz tam piwne mapy m.in. Saksonii. Na południowy wschód od Drezna są tylko 3 minibrowary i 1 większy, przy czym żaden z nich nie leży ściśle w wybranym przez Ciebie terenie, lecz w szeroko rozumianej okolicy.
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2010-11-25, 11:45.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
To nie Frankonia, więc nie ma tego zbyt dużo, a już ten warunek - SPA... No ale może akurat?
Jest taki dział Piwo - Gdzie, a tam temat Piwna kartografia. Znajdziesz tam piwne mapy m.in. Saksonii. Na południowy wschód od Drezna są tylko 3 minibrowary i 1 większy, przy czym żaden z nich nie leży ściśle w wybranym przez Ciebie terenie, lecz w szeroko rozumianej okolicy.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Wieczorem poszukam czegoś odpowiedniego w swoich notatach.
Jak dobrze pamiętam SPA z browarem w tych okolicach nie ma, ale za to są kąpiele w piwie.
Może macie jakieś inne fajne miejsca tego typu z ładnym krajobrazem i trochę na uboczu. Warunek Spa musi być spełniony w innym wypadku moja żona na piwny weekend nie pojedzie
Dziesieć dni temu wypoczywałem w Marlow (Meklemburgia) tym hotelu: http://www.recknitztal-hotel.de/cms/
SPA co prawda tam nie ma, ale jest ich browar i Wellness.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wielblad
Witam, Poszukuje urokliwego miejsca na terenie Saskiej Szwajcarii lub w pobliżu. Interesuje mnie Browar połączony z hotelem restauracja i najlepiej SPA wszystko połączone w jednym miejscu. Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
Lokal firmowy browaru Brauhaus Sternen z miasta Frauenfeld, znajdujący się w Winterthur.
Dojście z głównego dworca kolejowego zajmuje kilka minut, lokalizacja bardzo przyjemna, przy samej starówce.
Lokal jest niewielki, ale oferuje dość spory ogródek, gdzie piwo spożywa się w...
Browar restauracyjny sporych rozmiarów, założony w 2009 roku.
Znajduje się w pobliżu dużej węzłowej stacji kolejowej Hardbrücke.
Z centrum Zürichu dojazd pociągiem trwa 3 minuty. Alternatywnie można dojechać tramwajem w niecałe 30 min.
W 2019 roku w centrum Zürichu otworzył się mały minibrowar, oferujący całkiem przyzwoity piwny asortyment.
Minibrowar znajduje się w narożnej kamienicy na jednej z bocznych spokojnych uliczek w odległości 1,5 km od głównego dworca kolejowego.
Wnętrze tworzy jedno małe pomieszczenie,...
W przepięknym mieście Lucerna działa już w sumie 6 browarów.
Jeden z najnowszych otworzył się W 2015 roku.
Jest to browar z własnym wyszynkiem, który powstał na terenie małego eko gospodarstwa.
Kulturhof Hinter Musegg znajduje się w drewnianym budynku przypominającym starą...
Rugenbräu to jeden z najstarszych browarów w Szwajcarii.
Znajduje się w mieście Interlaken i tu rządzi w pubach i restauracjach.
Co prawda jest to duży browar, ale robi nie byle co, dlatego jest warty uwagi.
Browar znajduje się około 2 km od dworca kolejowego Interlaken...
Comment