Sklep z piwem, Poznań - kilka pytań ;)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • WorrGorr
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.01
    • 3

Sklep z piwem, Poznań - kilka pytań ;)

Witam,

Może naświetlę sytuację dlaczego taki dziwny temat ("przecież są tematy dla trzech sklepów z piwami na forum"). Przeniosłem się tu z Krakowa pod Poznań (Swarzędz) i szukam miejsca na zakupy (do tej pory zaopatrywałem się na Krowoderskiej w Krk ).

Znalazłem trzy sklepy, sprawdziłem ich lokalizację, sprawdziłem dojazd od siebie - rawr. Ponieważ nie znam w ogóle ani miasta, ani dróg, ani gdzie są remonty to pytanie do ludzi stąd.

Do którego sklepu będzie mi najłatwiej dojechać? W jakiej porze najlepiej (mam całe dni wolne)? Czy da się przed nimi albo w ich okolicy zaparkować? Czy przy tych sklepach bardziej w centrum jest jakaś strefa płatnego parkowania? Może jest jakiś mały sklep gdzieś w Swarzędzu? Moje wymagania nie są duże, ot, Czarne z Fortuny wystarczy mi do szczęścia - co nie zmienia że jakbym się doczłapał do większego sklepu to porobię eksperymenty

Z góry dzięki za wszelką pomoc

W.g
    Last edited by WorrGorr; 2011-01-22, 14:15. Powód: Dodane pytania
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Tylko trzy? Co najmniej pięć, w tym jeden tuż przy granicy Swarzędza. Przy nim jest dużo miejsca do parkowania, tyle że na piachu.
    Last edited by Pendragon; 2011-01-22, 14:18.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• WorrGorr
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2011.01
      • 3

Woow, dzięki, niezła mapa :O, pozostałych tematów nie znalazłem

Czy ten przy granicy Swarzędza to sklep z tego tematu:

?

Ostatni post jest dosyć stary, czy sklep ciągle działa?

Parkowanie na piasku mi nie przeszkadza

Comment

• Pendragon
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

tak, to ten sklep. Czy działa, to nie wiem. Swego czasu był najlepiej zaopatrzonym sklepem w Poznaniu. Od tego czasu powstało kilka innych i widocznie nikt już tam nie zagląda. Będziesz miał okazję podzielić się z forum tą informacją.
        Skoro tak lubisz Fortunę, to w tym sklepie przynajmniej kilka lat temu widziałem cały jej komplet w dobrej cenie: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=59814
        Tu też bedziesz miał okazję odświeżyć temat

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• kony
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2005.08
          • 1701

Oczywiście sklepy o których mówisz są niezastąpione jeśli chodzi o dostępność ciekawych piw z całej Polski, jednakże podpowiem Ci, że w sytuacji awaryjnej, gdybyś nie miał czasu lub ochoty jechać do centrum, możesz zajrzeć do ETC w Swarzędzu. Tam jest Intermarche, w którym zazwyczaj kilka ciekawych piw można dostać. Ostatnio tam nie byłem ale kiedyś zazwyczaj można było dostać Fortunę, Witnicę czy Czarnków.

Comment

• anteks
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10785

Jeśli masz jechać na Rolną , to kawałek dalej na rogu Hetmańska/Glogowska bardzo bogato zaopatrzony sklep http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=82056
            Można zaparkować przed sklepem , płatnej strefy pakowania brak
            W Galerii Malta jest chyba PiP
            Mniej książków więcej piwa

Comment

Przetwarzanie...
            X