Neuzelle + getranki w Guben i Frankfurcie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Neuzelle + getranki w Guben i Frankfurcie

Czy browar cysterski w Neuzelle ma własny sklep firmowy? Jeśli tak, to czy mieści się on pod adresem takim jak browar (Brauhausplatz 1), czy też może w innym miejscu? Zdaje się, że knajpę mają właśnie nieco dalej.

I tak przy okazji, żeby nie mnożyć tematów...
    Jakie polecacie getrenki po następującej trasie: Kustrin-Kietz (Kostrzyn) - Lebus - Frankfurt - Eisenhuttenstadt - Neuzelle - Guben? Najlepiej przy samej trasie, lub z dokładnym namiarem w Google Maps Wystarczy 1-2 (plus Neuzelle), byle dobrze zaopatrzony w piwa z małych browarków, czynny w piątek po południu. No ale to chyba raczej każdy jest do 17-18?
    Last edited by Pendragon; 2011-02-08, 21:57.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
  • abernacka
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10862

A wystarczyło zerknąć do galerii:http://www.browar.biz/galeria.php?id=7328
    Tak browar ma swój sklep firmowy i mieści się pod tym samym adresem.
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• abernacka
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10862

Najlepsze getranki:
      Lebus: Getränkeland przy Kirschallee 2
      Frankfurt: Getrank przy Goepel 94
      Eisenhüttenstadt: Getrank przy markecie Marktkauf pzy ul. Am Wiesengrund 1.

Comment

• Pendragon
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

No wiesz, ale galeria to może nie ostatnie, ale jednak nietypowe miejsce do takich poszukiwań
        A za adresiki wielkie dzięki!
        Last edited by Pendragon; 2011-02-08, 22:11.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• leona
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2009.07
          • 5853

Dwa pytania o Neuzelle:
          1. czy w sklepie można płacić "plastikiem"
          2. jakie są godziny otwarcia sklepiku?
          Last edited by leona; 2011-03-21, 23:47.

Comment

• Pendragon
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Ja nie wiem, dotarliśmy do Neuzelle o 18, a do Zielonej Góry jeszcze kawałek drogi był, więc skończyło się na tranzycie i rzuceniem okiem przez szybę na klasztor i browar.

Comment

• Pancernik
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.09
              • 9793

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
              Dwa pytania o Neuzelle:
              1. czy w sklepie można płacić "plastikiem"
              2. jakie są godziny otwarcia sklepiku?
              Na stronie www.klosterbrauerei.com jest info, że sklepik jest otwarty od pn do pt w godz. 09.00 - 18.00, a w soboty, niedziele i inne takie w godz. 10.00 - 17.30.
              Mam już chytry plan, jak tu zawarte informacje wykorzystać, ale dopiero w czerwcu... (planuję tournee: Haust - Neuzelle - w/w getrenki - Witnica).

Comment

• abernacka
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.12
                • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                )...= (planuję tournee: Haust - Neuzelle - w/w getrenki - Witnica).
                Nie zapomnij o Forst.

Comment

• Pancernik
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2005.09
                  • 9793

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                  Nie zapomnij o Forst.
                  Przypuszczam, że wątpię (cyt. za B. Łazuką ), ponieważ otwierają dopiero o 18.00... A butelkują tego ciemniaka? Może w jakimś getrenku by się trafił...?

Comment

• abernacka
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.12
                    • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                    Przypuszczam, że wątpię (cyt. za B. Łazuką ), ponieważ otwierają dopiero o 18.00... A butelkują tego ciemniaka? Może w jakimś getrenku by się trafił...?
                    Nie ma szans na piwa butelkowe. Skala produkcji jest mikroskopijna, niecałe 200 hekto rocznie.

Comment

• Pancernik
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2005.09
                      • 9793

No to klops, bo ja po noclegu w Zielonej Górze (z wiadomych powodów ) muszę wystartować w trasę w miarę wcześnie, żeby na "późny obiad" być już w Gorzowie z bagażnikiem pełnym NRD-owskiego dobra... .

Comment

• Pendragon
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

Nie zapomnij odwiedzić kantoru w Gubinie czy jeszcze w Zielonej Górze
                        No i luknij na moją mapkę Brandemburgii - masz tam dokładne lokalizacje kilku getranków.
                        Przy okazji - droga numer 32 z Zielonej Góry do Gubina jest bardzo dobrej jakości, szybko do granicy dotrzesz

Comment

• Pancernik
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2005.09
                          • 9793

Melduję wykonanie zadania .
                          W Neuzelle stałem przed drzwiami sklepu minutę przed tym, jak na klasztornej dzwonnicy wybiło dziewiątą . Bardzo miła i komunikatywna pani za ladą.
                          W getrenkach w Eisenhüttenstadt i we Frankfurcie spowodowałem małe korki przy kasach, bo kupowałem "wybitnie detalicznie".
                          Niestety, w Lebus przejechałem ze cztery razy całą Kirschallee i wypatrzyłem tam tylko domki, domki, domki, żadnego getrenku...
                          Może to i dobrze, bo miałem już napchane na maxa wszystkie posiadane "kraty" plus różne cztero-, sześcio- i dziesięciopaki . I tak dwa maibocki się mi potłukły

Comment

• zgroza
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2008.03
                            • 3606

W Eisenhüttenstadt zdecydowanie najlepszy getränk przy Gubener Str. 42 - getränke Roschke. Trochę schowany za nieczynnym lidlem, ale mają kilka propozycji z mniejszych browarów, a nawet 1 butelkę Schorschbocka 16 - choć na to się nie skusiłem. No i najlepszy wybór pomiędzy A12 a Gubinem ma Getränkeland - w Finkenheerd przy B112 przed wiaduktem kolejowym. Obok w Normie można dostać Lobkowicza.
                            Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• Pancernik
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2005.09
                              • 9793

Uff..., wreszcie znalazłem ten wątek...
                              Ponieważ tegoroczny zlot odbędzie się niedaleko granicy PL-DDR , planuję w piątkowy ranek dokonać zakupów po drugiej stronie Odry (mam, oczywiście, na myśli słynną "chemię prosto z Niemiec" ).
                              Na celowniku mam najpierw Getränkeland w Brieskow-Finkenheerd, potem Party-Reschke w Eisenhüttenstadt (taka ichnia Stalowa Wola ), i na deser może jeszcze Marktkauf na wyjeździe z tegoż miasta.
                              Niniejszym dziękuję wszystkim za potwierdzenie moich wcześniejszych wizji podróżniczo-zakupowych.

Comment

Przetwarzanie...
                              X