Piwa na Ukrainie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • piszczyk
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.02
    • 21

Piwa na Ukrainie

Witam, na wstępie chciałem przeprosić, nie wiedziałem gdzie ulokować ten temat oraz czy nie powtarzam tego wątku. Przejdźmy do sedna sprawy - chciałem spytać czy wiecie może czy na Ukrainie można zakupić piwa z takich krajów jak Białoruś, Mołdawia, Gruzja . Wiem , że można dostać bez problemu piwa rosyjskie, natomiast interesują mnie takie trudniej dostępne. Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź.
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10869

To wszystko zależy w jaki rejon Ukrainy jedziesz. Ale na piwa z Gruzji i Mołdawii nie licz.
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Prusak
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 4508

Jeśli nie masz kłoptów z cyrylicą, także w sprawie dostępności piw z zagranicy na Ukrainie, polecam forum: http://forum.beermir.com/

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        Wojna na Ukrainie - pomoc i informacje
        darekd
        Zakładam ten wątek w celu informowania o akcjach charytatywnych i pomocowych organizowanych przez browary i branżę piwną,
        tak by może ktoś z czytających dzięki temu mógł się włączyć w tego typu działania.

Informowania, gdzie można kupować piwa ukraińskie, by choć...
        2022-03-10, 01:04
      • e-prezes
        ???, [Dziki Wschód] Flauta
        e-prezes
        Mimo, że dość konsekwentnie nie podają na opakowaniu gdzie zostało uwarzone piwo mam pewien sentyment do tego browaru. Trudno - tak musi być!

Nie inaczej, bo właśnie tym piwem chciałem uświetnić swoje kolejne urodziny. Data rozlewu to 16.11.2023, więc mogłem z nim poczekać,...
        2024-05-20, 09:17
      • kaczka116
        Ziemia Obiecana, Chciałem Być Marynarzem
        kaczka116
        Piwo gotowe do oceny
        2019-01-29, 16:36
      • Prusak
        Browar Bóbr, Duch Pienin
        Prusak
        Lager o zawartości alk. 4., 7%.
        Zresztą ich pils ma podobnie i też występuje pod nazwą Duch Pienin.
        Mają jeszcze Ducha Tatr i tak pewnie można byłoby mnożyć te same piwa, zmienając tylko nazwy w zależności od zapotrzebowania.
        W zapachu słodowość i zbożowości,
        ...
        2024-12-18, 17:42
      • ART
        Nepo, Crazy Lines #58 Elani
        ART
        jeden z miliona Nepowych wypustów. Wziąłęm bo chciałem sprawdzić jak się sprawdził chmiel Elani w tym single hopie.

Hazy Double IPA, 7.1 abv, 18 ekstr,

skład podany: Słód jęczmienny, pszeniczny, owisany i płatki pszenne, owsiane. Na ecie klasyczne niemal już bohomazy.
        2024-12-07, 18:12
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...