Witam, na wstępie chciałem przeprosić, nie wiedziałem gdzie ulokować ten temat oraz czy nie powtarzam tego wątku. Przejdźmy do sedna sprawy - chciałem spytać czy wiecie może czy na Ukrainie można zakupić piwa z takich krajów jak Białoruś, Mołdawia, Gruzja . Wiem , że można dostać bez problemu piwa rosyjskie, natomiast interesują mnie takie trudniej dostępne. Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź.
Piwa na Ukrainie
Collapse
X
-
To wszystko zależy w jaki rejon Ukrainy jedziesz. Ale na piwa z Gruzji i Mołdawii nie licz. -
Jeśli nie masz kłoptów z cyrylicą, także w sprawie dostępności piw z zagranicy na Ukrainie, polecam forum: http://forum.beermir.com/Comment
Related Topics
Collapse
-
Zakładam ten wątek w celu informowania o akcjach charytatywnych i pomocowych organizowanych przez browary i branżę piwną,
tak by może ktoś z czytających dzięki temu mógł się włączyć w tego typu działania.
Informowania, gdzie można kupować piwa ukraińskie, by choć...-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Mimo, że dość konsekwentnie nie podają na opakowaniu gdzie zostało uwarzone piwo mam pewien sentyment do tego browaru. Trudno - tak musi być!
Nie inaczej, bo właśnie tym piwem chciałem uświetnić swoje kolejne urodziny. Data rozlewu to 16.11.2023, więc mogłem z nim poczekać,...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Piwo gotowe do oceny
-
-
-
Lager o zawartości alk. 4., 7%.
Zresztą ich pils ma podobnie i też występuje pod nazwą Duch Pienin.
Mają jeszcze Ducha Tatr i tak pewnie można byłoby mnożyć te same piwa, zmienając tylko nazwy w zależności od zapotrzebowania.
W zapachu słodowość i zbożowości,
...-
2024-12-18, 17:42 -
-
jeden z miliona Nepowych wypustów. Wziąłęm bo chciałem sprawdzić jak się sprawdził chmiel Elani w tym single hopie.
Hazy Double IPA, 7.1 abv, 18 ekstr,
skład podany: Słód jęczmienny, pszeniczny, owisany i płatki pszenne, owsiane. Na ecie klasyczne niemal już bohomazy.-
2024-12-07, 18:12 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment