Na początku chcę przeprosić bo za bardzo nie wiedziałem gdzie mogę umieścić ten temat.
Czy piwo mołdawskie np. Chisinau jest ogólnodostępne w Rumunii ?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adi91dca
Na początku chcę przeprosić bo za bardzo nie wiedziałem gdzie mogę umieścić ten temat.
Czy piwo mołdawskie np. Chisinau jest ogólnodostępne w Rumunii ?
Byłem w Rumunii w ubiegłym roku i nigdzie nie spotkałem, nawet w Jassach tuż przy granicy z Mołdawią.
Nazwa Azuga nawiązuje do dawnej marki (browaru w Azudze), którą pośrednio SABMiller kupił rękami miejscowego molocha - Ursusa w 2009 roku i zamknął po kilku miesiącach. Fizycznie pozbył się browaru w 2014 wyburzając go kompletnie. Zresztą Ursus a wlaściwie SABMiller ma kilka działających...
Pomimo szumnej nazwy zawiedzie się ten kto spodziewa się znaleźć tu browar. To po prostu nieduża knajpka w narożu starej stylowej kamienicy w odległości kilku minut jazdy tramwajem (3 przystanki) z głównego dworca kolejowego Timişoara Nord.
Knajpka mieści zaledwie 5 niedużych stolików,...
Gdy w jedynym sensownym browarze (nie warzącym kölschów) Braustelle w Köln https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...59#post2335759 spróbujemy już wszystkich piw, a chcemy jeszcze wypić coś ciekawego, w ciągu niecałej pół godziny jazdy pociągiem możemy przemieścić się do Bonn. Funkcjonują...
W holenderskiej części karaibskiej wyspy Sint Maarten na Małych Antylach, od 2020 roku działa browar przemysłowy o nazwie SXM Beer.
Jest to aktualnie największy browar na wyspie, a jego nazwa pochodzi oczywiście od kodu IATA tutejszego lotniska Princess Juliana.
Lotnisko jest jedną...
Comment