Sklepy z piwem w Hannover i okolicach ?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • piotry
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.08
    • 761

Sklepy z piwem w Hannover i okolicach ?

Witam

W związku z moją niedaleką podróżą na Cebit w Hannoverze pomyślałem że przy okazji zakupię trochę piwa. Jako że jest to moja pierwsza od piętnastu lat wizyta w Niemczech chciałem prosić o pomoc w tej sprawie.

Po wyszukiwaniu w googlach znalazłem sklepy sieciowe - Holab oraz jakiś taki http://www.carl-schlueter.de

Czy sklepy te są dobrze zaopatrzone w regionalne produkty czy mają tylko masówkę ??
    Czy znacie jakieś inne sklepy godne polecenia. Przyznam że interesują mnie głównie piwa regionalne.

Dodatkowo jeżeli ktoś ma informacje o sklepach sprzedających jakieś piwa z Ameryki (w Polsce trudne do dostania) to chętnie wezmę namiar - naoglądałem się jakiś dokumentów amerykańskich i coraz bardziej interesuje mnie tamto piwo :/.

Z góry dzięki za wszelkie wskazówki

pozdrawiam
    piotry
  • Marecki1410
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2009.01
    • 97

No ja podczas pobytu w niemczech zaopatrywałem się w hol'ab. Mieli zaopatrzenie bardzo dobre (oprócz masy piw niemieckich także "piwa" polskie, czeskie, francuskie więc z innych krajów pewnie też).

Comment

• Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9802

Może dasz radę i tu zawinąć? Można kupić na wynos chyba... http://www.brauhaus.net/das-brauhaus.html

Comment

• piotry
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.08
        • 761

mało prawdopodobne, śpimy w Wolfsburgu :/

ale może się jakos pójdzie zwiedzić hannover to się zobaczy

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
          Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
          dadek
          Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
          2025-01-12, 18:42
        • dadek
          Worms, Am Rhein 3, Hagenbräu
          dadek
          Browar restauracyjny otwarty w 1995 roku znajduje się na promenadzie tuż nad brzegiem Renu (co widać choćby z adresu). Z dworca kolejowego jest do przejścia 1800 m przez ścisłe centrum miasta. Sporej wielkości biały budynek o szachulcowej konstrukcji i podmurówce z ciemnej cegły, stoi równolegle...
          2022-10-30, 20:12
        • dadek
          Halberstadt, Kehrstraße 1, Heine Bräu
          dadek
          10.06.2019 prosto z WFDP przyjechaliśmy do Niemiec. Celem były piękne Góry Harz i tamtejsza bardzo ciekawa i rozległa sieć kolei wąskotorowych. Oczywiście przy okazji zaplanowałem wizyty w okolicznych browarach. Pierwszym był ten w Halberstadt, do którego to miasta pojechaliśmy zaraz po...
          2019-07-05, 02:47
        • Bydgoszczanin
          Piwne sklepy zagraniczne online
          Bydgoszczanin
          Witam. Jakie znacie zagraniczne sklepy z piwem online?Oczywiście chodzi mi o te sprawdzone, a nie te pierwsze lepsze z wyszukiwarki wujka google
          2019-06-23, 16:23
        • plasma555
          Sklep Regionalne Alkohole ma krakowiskim Kazimierzu poszukuje pracownika
          plasma555
          Sklep Regionalne Alkohole na krakowskim Kazimierzu poszukuje pracownika!

Stanowisko: Kasjer - doradca klienta
          Miejsce pracy: Kraków, ul. Miodowa 28a

Poszukujemy osób do pracy w wymiarze 100-120 godzin miesięcznie (głównie zmiany popołudniowe czwartek-niedziela)...
          2018-07-25, 13:58
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...