Witam. W lipcu wybieram się na wczasy do Sopotu i mam pytanie do miejscowych (i nie tylko) o knajpki z piwem. Na forum jest kilka opisanych ale to raczej te bliżej morza i z zabójczą ceną. Chodzi mi o miejsca, gdzie można w dobrej cenie wypić szlachetnego trunku w otoczniu "Tubylców".
Piwo w Sopocie
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojtekW Wyświetlenie odpowiedzi(...)Chodzi mi o miejsca, gdzie można w dobrej cenie wypić szlachetnego trunku w otoczniu "Tubylców".
Polecam wizytę w Gdyni, w Atucie gdzie w sympatycznej atmosferze napijesz się Rycerza z browaru Gościszewo.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dreads Wyświetlenie odpowiedzi(...)w sobotę 2 lipca przed openerem
Trzeba będzie się ewakuować z Gdyni na czas trwania festiwalu.
Comment
-
-
Atut jest niepowtarzalny, w Gdańsku znajdziesz jedynie drogie i sztywne lokale typu Degustatornia.
O Brovarnii nie wspomnę bo przecież i tak tam pojedziesz.
.
Comment
-
-
Możesz przy okazji sprawdzić, czy w Oliwie nadal leją Żywe w rozsądnej cenie.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojtekW Wyświetlenie odpowiedziSprawdzę na pewno-wykupię tygodniówke SKM na trasie Sopot Kamienny Potok- Gdańsk Główny, przerwy w trasie są wskazane. Dziękuję wszystkim za informacje!
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Polecam Degustatornie Gdańską i Gdyńską! obydwie wprowadziły happy hours (Gdansk 15-18, Gdynia 15-17). Obydwie są świetnymi miejscówkami jak sama nazwa wskazuje- po kilka/naście nalewaków, dodatkowo dziesiątki butelek- do Gdyni masz skm do Gory Św.Katarzyny, idealny powrót do Sopotu.
Dodatkowo w Gdańsku polecam Cup of Tea, żywe niefiltrowane z nalewaka i bogata lodówka.
W samym Sopocie polecam knajpę Józef K. przy dworcu PKP, wystrój mistrzowski, klimat nieziemski, do tego żywe i koźlak z nalewaka. Adresy znajdziesz na forum.
Udanych wakacji
Comment
-
Comment