Węgry

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mpb10
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2008.10
    • 32

Węgry

Witam

Poszukuję informacji o węgierskich browarach (najlepiej takich co mają sklepiki z pamiątkami) w okolicach Balatonu.
    Czy ktoś z Was może mi polecić jakieś miejsca?

pozdrawiam
    mpb10
    moje zbiory:

https://picasaweb.google.com/108192284344783091590
  • bastion
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2006.10
    • 1166

No cóż, jeśli Masz na myśli browary przemysłowe, to na Węgrzech jest ich całe 4 sztuki (+jeden w rezerwie, jakby w Sopronie nie wyrabiali) i żaden z nich nie jest usytuowany w okolicach Balatonu.
    Natomiast minibrowary w okolicy to:
    Tapolca Stari Sörfõzde - 8300 Tapolca, Petõfi Sándor u. 12
    Vonyarcvashegy Blonder Sörfõzõház - 8314 Vonyarcvashegy, Fõ u. 9
    Co do drugiego z nich, jest już na jego temat post:http://www.browar.biz/forum/showthre...vonyarcvashegy

Comment

• mpb10
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2008.10
      • 32

właśnie o takie namiary mi chodzi choć też mogą być usytuowane w dalszej odległości.

dzięki
      moje zbiory:

https://picasaweb.google.com/108192284344783091590

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
        Węgry, Pécs, Alkotmány u. 94, Pécsi Sörfőzde
        pebejot
        Browar przemysłowy znajdujący się w centrum miasta Pecz, niecałe 2 km pieszo od dworca kolejowego.
        Przy browarze działa sklep firmowy, czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 11:00 do 18:00, oraz w soboty od 9:00 do 13:00.
        Sklep bogato wyposażony w asortyment butelek i puszek....
        2024-06-04, 08:45
      • pebejot
        Węgry, Győr, Széchenyi tér 7, Apátúr Sörház
        pebejot
        Nowy browar restauracyjny, taki nowoczesny, jakich mało na Węgrzech.
        Minibrowar znajduje się w samym centrum uroczego miasta Győr, otwarcie nastąpiło w 2021 roku.
        Spacer dworca kolejowego zajmuje kilka minut, jest to odległość 750 metrów.

W jednoprzestrzennym lokalu...
        2023-08-11, 13:58
      • pebejot
        Węgry, Tiszafüred, Petőfi Sándor utca 29, NOPARA gyógySERtár
        pebejot
        Nowy browar domowy z wyszynkiem, otwarty w 2021 w mieście Tiszafüred.

Do Tiszafüred można dojechać pociągiem osobowym z Debrecen lub bezpośrednim pośpiesznym z Budapesztu.
        Dom, w którym znajduje się browar i knajpa znajduje się na bocznej uliczce domków jednorodzinnych...
        2023-08-07, 14:07
      • piwopaliwo
        Piwo w dęblinie i okolicach?
        piwopaliwo
        Cześć, poszukuje info czy gdzieś w Dęblinie (woj. lubelskie) czy jego bliskich okolicach będę w stanie kupić piwo rzemieślnicze. Wiem że jest coś w Puławach, ale nie będę w stanie tam niestety podjechać, więc potrzebuję znaleźć coś bliżej. Może jest jakiś sklep nie umieszczony na mapach piwnych?
        2021-06-12, 09:27
      • pebejot
        Węgry, Kaposvár, Noszlopy Gáspár u. 6, Hansdonner Sörház
        pebejot
        W 2020 roku w uroczym miasteczku Kaposvár, stolicy Somogy otworzył się browar, który można zakwalifikować jako restauracyjny.
        Otwarcie browaru w trudnych czasach covidu od początku stawiało pod znakiem zapytania jego dalsze istnienie, co od razu przełożyło się na drastyczne zredukowanie...
        2022-09-14, 14:13
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...