Poszukuję Timmermans Lambic w Warszawie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Fester3000
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.09
    • 2

Poszukuję Timmermans Lambic w Warszawie

Witajcie i witajcie podwójnie, gdyż jestem tu nowy

Niedawno wróciłem z Yorku w Wielkiej Brytanii, na miejscu prowadząc namiętną degustację lokalnych Ale i nie tylko

W fantastycznym pubie PIVNI, natknąłem się na Timmermans Strawberry Lambic i... rozkochałem się w tym smaku.

Teraz, do domu powrócony, tęskno wspominam ten urzekający smak i zastanawiam się czy jest gdzieś w stolicy sklep lub pub lub cokolwiek ( ), co ma w ofercie ów trunek, lub inne typu Lambic.

Dzięki za wszelkie informacje!

Related Topics

Collapse

• Iwka95
    Poszukuję adresu meilowego do użytkownika o nicku ,, VITIA 1
    Iwka95
    Poszukuję adresu meilowego do użytkownika o nicku ,, VITIA 1 " . Kontakt przez priv na browar . biz nie działa a bardzo zależy mi na wysłaniu wiadomości do Pana Witolda . Jeżeli ktoś może mi pomóc będę bardzo wdzięczna .
    Z góry dziękuję !!...
    2023-09-03, 23:15
  • darekd
    Bruksela, Moeder Lambic
    darekd
    W temacie nie wpisałem adresu, bo chodzi o dwa lokale:

jeden w Rue de Savoie, 68 - w przyjemnej dzielnicy Saint-Gilles znanej z secesyjnej architektury,
    drugi: Place Fontainas 8.

https://www.moederlambic.com/

Byłem w tym pierwszym:

...
    2020-03-17, 23:39
  • Petitpierre
    Mort Subite, Mort Subite Oude Gueuze Lambic
    Petitpierre
    Do starego lambika, która posiedział parę lat w dębinie dodaje się młodego, głównie żeby dodał odrobinę gazu. Piany nic, w zapachu koń, mokra ściółka po deszczu, ale dużo cukru kandyzu. W nucie dolnej sama stajnia. W smaku kwaśne, nieoctowe, jak przednie sherry amontillado, orzechowe,...
    2022-11-27, 18:41
  • Petitpierre
    Mort Subite, Mort Subite Oude Kriek Lambic
    Petitpierre
    Nie znalazłem wątku. Mieszanka dwóch lambików, stary z wiśniami, a młody, żeby dodać odrobinę gazu i alkoholu. Stąd też 6,5vol i 375ml.

Barwa brązowy kraplak, w dodatku jest zmętnienie. Piana maleńki kożuszek. W nucie górnej ocet balsamiczny, wino cabernet, ciasto z bakaliami,...
    2022-09-13, 10:41
  • slawekkazek
    Poszukuję - "150-lat browaru w Łańcucie 1834 - 1984"
    slawekkazek
    Zwracam się do nieocenionych forumowiczów i gorącą prośbą. W związku z przygotowywaniem kolejnej książki (temat niech będzie na razie niespodzianką) poszukuję książki "150-lat browaru w Łańcucie 1834 - 1984". Osobiście jej nie posiadam i choć mam ją namierzoną w jednej...
    2020-04-18, 15:19
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...