gdzie kupić piwo w Tczewie?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • janw
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2012.01
    • 11

gdzie kupić piwo w Tczewie?

Witam, do tej pory piłem piwa z KP i GŻ, będąc w gdańsku kupiłem pere piw z browarów regionalnych, głównie pinty bo mi się etykietki spodobały teraz wiem jak smakuje prawdziwe piwo, pytanie tylko gdzie w Tczewie mogę takie lub podobne piwa zakupić?
    Nie znalazłem w "sklepach z piwem" informacji.
  • krzychal1
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2008.12
    • 237

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika janw Wyświetlenie odpowiedzi
    Witam, do tej pory piłem piwa z KP i GŻ, będąc w gdańsku kupiłem pere piw z browarów regionalnych, głównie pinty bo mi się etykietki spodobały teraz wiem jak smakuje prawdziwe piwo, pytanie tylko gdzie w Tczewie mogę takie lub podobne piwa zakupić?
    Nie znalazłem w "sklepach z piwem" informacji.
    Masz niedaleko do browaru Gościszewo, tam na pewno się zaopatrzysz w piwo, przy okazji za dobrą cenę.

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

W pierwszej kolejności Piotr i Paweł a w drugiej Intermarche. Całkiem dobry wybór i ceny.
      Sam kilka razy w roku je odwiedzam.
      A wyjazd do Gościszewa to całkiem dobry pomysł.
      To na początek, a gdy będziesz chciał lepiej poznać piwne smaki, to pozostaje ci wyjazd do Gdańska.
      Last edited by Pendragon; 2012-01-30, 09:51.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• zduno
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2011.02
        • 4

Właśnie otworzył się nowy sklepik na ul. Armii Krajowej (między Hacjendą a Optykonem, tam gdzie kiedyś był bukmacher). Piwoteka Tczewska, niestety wczoraj byłem po 21 na miejscu i pocałowałem klamkę, ale przez okno widać bogaty asortyment.

Comment

• BZT
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2012.06
          • 3

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zduno Wyświetlenie odpowiedzi
          Właśnie otworzył się nowy sklepik na ul. Armii Krajowej (między Hacjendą a Optykonem, tam gdzie kiedyś był bukmacher). Piwoteka Tczewska, niestety wczoraj byłem po 21 na miejscu i pocałowałem klamkę, ale przez okno widać bogaty asortyment.
          Ten sklep o którym piszesz na mnie szału nie zrobił. Po pierwsze, reklamują sie "Światowa kolekcja piwa" i co tam dostaniesz? Polskie piwa regionalne, oraz kilka bardziej znanych piw zagranicznych głównie z czech i Niemiec. Mi ten sklep nie podpasował, gdyż można to wszystko co tam oferują kupić w hipermarketach(Carrefour, Intermarche, Piotr i Paweł) i to za niższe pieniądze.
          Sam miałem nadzieję, że ten sklep zaoferuje coś więcej, że kupie tu jakąś perelkę. A tu nic.

Comment

• kedziorr12
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2011.04
            • 12

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BZT Wyświetlenie odpowiedzi
            Ten sklep o którym piszesz na mnie szału nie zrobił. Po pierwsze, reklamują sie "Światowa kolekcja piwa" i co tam dostaniesz? Polskie piwa regionalne, oraz kilka bardziej znanych piw zagranicznych głównie z czech i Niemiec. Mi ten sklep nie podpasował, gdyż można to wszystko co tam oferują kupić w hipermarketach(Carrefour, Intermarche, Piotr i Paweł) i to za niższe pieniądze.
            Sam miałem nadzieję, że ten sklep zaoferuje coś więcej, że kupie tu jakąś perelkę. A tu nic.
            Nie do końca się z Tobą zgodzę BZT. Nie widziałem jeszcze piwa z PINTY, AleBrowaru czy Gościszewa w żadnym z tych marketów A Ty widziałeś? Co do cen jedne piwa są droższe inne są tańsze, zawsze coś ciekawego się znajdzie. A co do czeskich piw to chyba trafiłeś na jakąś przerwę w dostawie bo czeskich piw akurat bardzo dużo. Oprócz tego min Litwa, Ukraina, Rosja, także jest w czym wybierać. Jeśli chcesz kupić perełkę to polecam coś z piw wędzonych-także w tym sklepie

Comment

• Pendragon
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

A może byście tak założyli odpowiedni wątek temu sklepowi?

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• BZT
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2012.06
                • 3

Kilka dni temu przypadkiem trafiłem do pizzerii Lascalla na nowym mieście. Obok tego lokalu jest sklep, gdzie natrafiłem na piwa z Pinty, AleBrowaru. Nie jest to jakiś wielki dział, ale można kupić na pewno większą ilość Pint, niż w Piwotece. (czym byłem pozytywnie zaskoczony) Miałem również okazję rozmawiać z jedynym facetem, który tam sprzedaje. I to był jego pomysł by wprowadzić inne piwa. Wiem, że będzie się to rozwijać w miarę zainteresowania. Nie jest to oczywiście wybór Piwoteki, bo nie jest to tak sklep tylko z piwem, lecz jest to sklep spożywczy.

W Tczewie coraz więcej się dzieje. Co mnie osobiście bardzo cieszy!

Comment

• kinia94282
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2012.12
                  • 1

Pytanie

Mam pytanie czy w sklepie przy ulicy Armii Krajowej Piwa Regionalne i Zagraniczne dostane piwo hiszpańskie |? takie jak np San Miguel ?

Comment

• Pendragon
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kinia94282 Wyświetlenie odpowiedzi
                    Mam pytanie czy w sklepie przy ulicy Armii Krajowej Piwa Regionalne i Zagraniczne dostane piwo hiszpańskie |? takie jak np San Miguel ?
                    Sklep kończy działalność w sobotę, jeśli chcesz coś tam jeszcze kupić, to się spiesz. Wyprzedają zapasy. San Miguel był dostania w Netto, ale po co?

Comment

• kedziorr12
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2011.04
                      • 12

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kinia94282 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Ostatnie sztuki sprzedaliśmy wczoraj.

Comment

• GSE
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2002.10
                        • 424

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BZT Wyświetlenie odpowiedzi
                        Kilka dni temu przypadkiem trafiłem do pizzerii Lascalla na nowym mieście. Obok tego lokalu jest sklep, gdzie natrafiłem na piwa z Pinty, AleBrowaru. Nie jest to jakiś wielki dział, ale można kupić na pewno większą ilość Pint, niż w Piwotece. (czym byłem pozytywnie zaskoczony) Miałem również okazję rozmawiać z jedynym facetem, który tam sprzedaje. I to był jego pomysł by wprowadzić inne piwa. Wiem, że będzie się to rozwijać w miarę zainteresowania. Nie jest to oczywiście wybór Piwoteki, bo nie jest to tak sklep tylko z piwem, lecz jest to sklep spożywczy.

W Tczewie coraz więcej się dzieje.
                        We wspomnianym sklepie już chyba nie ma piw z wymienionych browarów - tylko GŻ, KP i inne koncerny, jak wszędzie. W ogóle coraz mniej się dzieje w tym smutnym jak p...a mieście. W Piotrze i Pawle bieda, w Intermarche też (czasem tylko mają ciekawe promocje, piw z Olbrachta już dawno nie widziałem), Carrefour rzadko czymś zaskakuje, jedynie w Tesco można niekiedy trafić na nowe krafty. Amber kiedyś był w wielu miejscach, teraz Po godzinach dostępne tylko na BP. Z lokali pozostaje tylko Warsztatowa, otwarta kilka dni w tygodniu. Patio swego czasu miało duży wybór AleBrowarów, a teraz dostępny jest jedynie Rowing Jack.

Comment

• Cooper
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🍼🍼
                          • 2002.11
                          • 6057

A niebawem wejdzie kolejne 500+ na liczne konta i mieszkańcy pewnie zechcą wreszcie spróbować coś z wyższych półek niż dotychczasowe Tatry i Harnasie.
                          Oby nie było lokalnych niepokojów społecznych
                          Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                          1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Pendragon
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika GSE Wyświetlenie odpowiedzi
                            Z lokali pozostaje tylko Warsztatowa
                            A co to za lokal, tzn. czy coś z kranów leją?

Comment

• Fezza
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2010.08
                              • 4

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                              A co to za lokal, tzn. czy coś z kranów leją?
                              Z kranów jakieś złote lwy i tego typu ambery. W butelkach pojawia się kraft ale barmani nie za bardzo wiedzą co mają w lodówce. Ogólnie to jeśli chodzi o piwo to strasznie słabo ale w Tczewie nic lepszego niema.

Comment

Przetwarzanie...
                              X