Wyróżnia się tym, że mają lepsze piwo niż wszystkie inne w Rynku.
Wrocław, gdzie na piwo?
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Kupisz, spróbujesz to się dowiesz.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziNieźle by się uśmiali z takiego określenia. Bierhalle to "wyjątkowy koncept łączący piwo swojego wyrobu z restauracją typu casual dining". Tak brzmi definicja
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNie wiem, czy to twarde i nieświeże co dostałem na talerzu to był ten koncept czy już może casual?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Ja miałem. W moich przypadkach (byłem kilka razy w tym dwa na jedzeniu) brakowało:
1. dobrego kucharza (nie polecam jedzenia w tej knajpie)
2. dobrej obslugi - mimo ze to pijalnia piwa nie wiedza co podają - raz dostałem pilsa mimo że zamawiałem pszenicę !
A tak ogólnie to jest to franczyza jak kazda inna i nie nalezy się po niej niczego spodziewać. Ot taki biznes - ktoś daje pieniadze i ktoś zarabia.
Comment
-
-
Bierhalle nie jest franczyzą. Jest restauracją, a nie pijalnią (inna sprawa jak jest postrzegana ). Restauracja casual dining, jak np. Pizza Hut.
Co do dań, to znam lepsze lokale we Wrocławiu z podobnymi cenami (choć im mniej skomplikowane danie w Bierhalle tym większa szansa na dobre jedzenie). Chyba tylko piwo ściąga tam klientów. Obsługa jest z łapanki, a przynajmniej większość kelnerek sprawia takie wrażenieLast edited by chemmobile; 2012-05-21, 16:29.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Wydaję mi się, że ktoś tam postanowił, że obsługa ma być na styl niemiecki.
Tzn. poszukali specjalnie pań mających cechy przysłowiowej Helgi. Jakby ładnych i miłych dziewczyn było mało w mieście
Piwsko wydaje mi się nienajgorsze, ale dawno już tam nie byłem. Docenić trzeba jednak to że jest to jedno z niewielu miejsc które leje coś lepszego niż ogólnie znane sikacze. Wiele razy prowadzałem gości i tam i do innych powszechnie potępianych na forum miejsc, a jednak wrażenie było pozytywnie.
W zasadzie jednak każdy wyłom z codziennej piwnej rzeczywistości robi dobre wrażenie.
Wracając do tytułowego pytania to przychylam się do listy z trzeciego postu w wątku, ze szczególnym uwzględnieniem Academusa i ZUP.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cyneq Wyświetlenie odpowiedziTzn. poszukali specjalnie pań mających cechy przysłowiowej Helgi.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cyneq Wyświetlenie odpowiedziTzn. poszukali specjalnie pań mających cechy przysłowiowej Helgi. Jakby ładnych i miłych dziewczyn było mało w mieścieMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziZapewniam cię, że klientom na równi z piwem podobają się... kelnerki. Chyba macie odmienne poczucia pięknaSave water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment