Wzgórze kojarzy mi się z jakimiś szemranymi knajpami, od których lepiej bylo trzymać się z daleka.
Wrocław - Wzgórze Partyzantów
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :) -
) - ale nigdy nie zdarzyło mi się tam np. byc zaczepionym przez nieprzyjazna ekipę - czego paradoksalnie nie mozna powiedzieć o wizytówce miasta czyli rynku.
"... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"Comment
-
Tam, gdzie są knajpy, to jest e-s-t-a-k-a-d-a, inaczej wiadukt lub też (koślawo, ale również poprawnie) most. Nasyp zaczyna się dopiero na Placu Rozjezdnym, na tyłach straszącej, niedokończonej inwestycji Wrocławskiej Jedynki (OIDP).
I tak, będę z tym nasypem walczył. Do końca. Mojego lub jego.Dick Laurent is dead.Comment
-
No właśnie. I podejrzewam że te skojarzenia to sufit przez który nie mogą się przebić kolejni inwestorzy ( ludzie pamiętają np. wjazd ekipy w kominiarkach wiele lat temu ). Ale np. nasyp na pierwszy rzut oka nie wygląda przyjaźnie ( szczególnie od tyłu) - ale nigdy nie zdarzyło mi się tam np. byc zaczepionym przez nieprzyjazna ekipę - czego paradoksalnie nie mozna powiedzieć o wizytówce miasta czyli rynku.
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Faktycznie nie ma co się zrażać wyglądem, bo ja już się spotkałem z sytuacją że wyciągałem znajomych na nasyp (żadną śmieszną "estakadę"!), a oni: "eee, może lepiej nie, tam same żulernie, nie idźmy, pobiją nas jeszcze i okradną"... i dopiero po zużyciu sporych nakładów siły perswazji udało mi się ich tam doprowadzić. I co? "Nie myślałem że tu jest tak fajnie! Miałeś rację, przyjdźmy tu jeszcze kiedyś"
Comment
-
Jeszcze link ze zdjęciami z czasów świetności dla porównania."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"Comment
-
Pewnie, że nie wygląda, bo to góra ziemi zmieszanej z kruszywem i ni cholery nie upchnie się tam nawet schowka z kartoflami.
Tam, gdzie są knajpy, to jest e-s-t-a-k-a-d-a, inaczej wiadukt lub też (koślawo, ale również poprawnie) most. Nasyp zaczyna się dopiero na Placu Rozjezdnym, na tyłach straszącej, niedokończonej inwestycji Wrocławskiej Jedynki (OIDP).
I tak, będę z tym nasypem walczył. Do końca. Mojego lub jego.. Tu masz następnego "klienta"
.
.
To podobnie jak niektórzy nie mogą przyjąć do siebie różnicy między pętlą a zajezdnią. Ale jest nadzieja, że może orientują się chociaż na temat odmienności siana od słomy.
Comment
-
Umknęło mi to, ale widzę, że wreszcie jest wola rozwiązania problemu systemowo. Jak widać był tu przypadek podobny do Piwnicy Świdnickiej- bardziej czy mniej niekorzystna dla Gminy umowa z lat 90tych, za którą oczywiście nikt dziś nie odpowiada.
Zobaczymy jak się skończy dla klientów, ale widziałem, że rok temu ( niecały ) jedna z ówczesnych knajp chwaliła się Browarem Stu Mostów, więc pełzająca rewolucja dociera we wszystkie nisze.
I śmiesznie dziś brzmią powyższe dywagacje co było dostępne na Włodkowica w 2012r. Widać jak wiele się zmieniło.Ostatnia zmiana dokonana przez concerto; 2018-09-11, 12:27."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"Comment