Wzgórze kojarzy mi się z jakimiś szemranymi knajpami, od których lepiej bylo trzymać się z daleka.
Wrocław - Wzgórze Partyzantów
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziWzgórze kojarzy mi się z jakimiś szemranymi knajpami, od których lepiej bylo trzymać się z daleka."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedzi(...) Ale np. nasyp na pierwszy rzut oka nie wygląda przyjaźnie (...)
Tam, gdzie są knajpy, to jest e-s-t-a-k-a-d-a, inaczej wiadukt lub też (koślawo, ale również poprawnie) most. Nasyp zaczyna się dopiero na Placu Rozjezdnym, na tyłach straszącej, niedokończonej inwestycji Wrocławskiej Jedynki (OIDP).
I tak, będę z tym nasypem walczył. Do końca. Mojego lub jego.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedziNo właśnie. I podejrzewam że te skojarzenia to sufit przez który nie mogą się przebić kolejni inwestorzy ( ludzie pamiętają np. wjazd ekipy w kominiarkach wiele lat temu ). Ale np. nasyp na pierwszy rzut oka nie wygląda przyjaźnie ( szczególnie od tyłu ) - ale nigdy nie zdarzyło mi się tam np. byc zaczepionym przez nieprzyjazna ekipę - czego paradoksalnie nie mozna powiedzieć o wizytówce miasta czyli rynku.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Faktycznie nie ma co się zrażać wyglądem, bo ja już się spotkałem z sytuacją że wyciągałem znajomych na nasyp (żadną śmieszną "estakadę"! ), a oni: "eee, może lepiej nie, tam same żulernie, nie idźmy, pobiją nas jeszcze i okradną"... i dopiero po zużyciu sporych nakładów siły perswazji udało mi się ich tam doprowadzić. I co? "Nie myślałem że tu jest tak fajnie! Miałeś rację, przyjdźmy tu jeszcze kiedyś"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedzi
Do końca. Mojego lub jego."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
Comment
-
-
Jeszcze link ze zdjęciami z czasów świetności dla porównania."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedziPewnie, że nie wygląda, bo to góra ziemi zmieszanej z kruszywem i ni cholery nie upchnie się tam nawet schowka z kartoflami.
Tam, gdzie są knajpy, to jest e-s-t-a-k-a-d-a, inaczej wiadukt lub też (koślawo, ale również poprawnie) most. Nasyp zaczyna się dopiero na Placu Rozjezdnym, na tyłach straszącej, niedokończonej inwestycji Wrocławskiej Jedynki (OIDP).
I tak, będę z tym nasypem walczył. Do końca. Mojego lub jego.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedzi... wyciągałem znajomych na nasyp (żadną śmieszną "estakadę"! ),
To podobnie jak niektórzy nie mogą przyjąć do siebie różnicy między pętlą a zajezdnią. Ale jest nadzieja, że może orientują się chociaż na temat odmienności siana od słomy.
Comment
-
-
Umknęło mi to, ale widzę, że wreszcie jest wola rozwiązania problemu systemowo. Jak widać był tu przypadek podobny do Piwnicy Świdnickiej- bardziej czy mniej niekorzystna dla Gminy umowa z lat 90tych, za którą oczywiście nikt dziś nie odpowiada.
Zobaczymy jak się skończy dla klientów, ale widziałem, że rok temu ( niecały ) jedna z ówczesnych knajp chwaliła się Browarem Stu Mostów, więc pełzająca rewolucja dociera we wszystkie nisze.
I śmiesznie dziś brzmią powyższe dywagacje co było dostępne na Włodkowica w 2012r. Widać jak wiele się zmieniło.Last edited by concerto; 2018-09-11, 12:27."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
Comment
-
Comment