Może mi się zdarzyć wyjazd do Szczecina, dlatego szukam sprawdzonego getrenku jak najbliżej granicy, na dodatek czynnego w sobotę do 18-ej... Ktoś coś widział, słyszał...? Dzięki
Mi pasuje "na tygodniu". Jest coś ciekawego w pobliżu granicy?
Zależy co znaczy dla ciebie "przygranicy".
Obstawiałbym na miasteczko Angermunde, gdzie działa Getränkeland (znakomita sieć) lub miasteczko Schwedt.Działa tam również Getränkeland oraz Kaufland.
Gdybyś jednak wybrał Angermunde miałbyś rzut kamieniem do dwóch browarów, w Warnitz oraz w Golzow.
Może komuś się przyda:
W Gartz przy drodze Szczecin-Schwedt jest Getränke A-Z. Słabiej zaopatrzone niż Getränkeland ale za to blisko. Drugi nieodległy sklep tej sieci, jak wynika z mapy, jest jeszcze bliżej bo w Locknitz.
Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
22 listopada o godzinie 19:00 Hopito stanie się miejscem, gdzie smak i adrenalina spotkają się twarzą w twarz. Ekipa Gryfusa ze Szczecina oraz Brygada Tarnobrzeg przybywają, aby przejąć krany i zaprezentować swoje najlepsze piwne perełki. UWAGA. Wejście od ulicy Parkingowej
Długo zapowiadany browar restauracyjny w Gorzowie Wlkp. w końcu wystartował w 2024 roku, chociaż miał ruszyć już dwa lata wcześniej.
Znajduje się w 4-gwiazdkowym hotelu Pavco. Hotel drogi i ekskluzywny, podobnie jak restauracja, z tym że lokalizacja hotelu nie za bardzo atrakcyjna....
Comment