Dokładnie - knajpę otwiera ten gość ze sklepu w rynku.
Ukraina, Mościska - oferta w sklepach?
Collapse
X
-
Dzięki raz jeszcze za wszystkie wskazówki - właśnie dzwoniłem do biura podróży "Chortycia", które, niestety, nie realizuje przewozów na odcinku Przemyśl-Mościska (taka nowomowa ).
Bardzo miła pani poradziła mi zastosowanie patentu, o którym już pisaliście - busem do granicy, granicę z buta, dalej już ukraińskim busem do Mościsk...
Trochę kulawo, bo ileż to ja piw zmieszczę do plecaka? Tzw. opłacalność (nie w sensie ekonomicznym...) wypadu radykalnie maleje...
Comment
-
-
I najważniejsze! Na przejściu granicznym pieszym trzeba zagadać do polskiego strażnika granicznego, że się jest turystą i z daleka. Jak będzie kumaty, przejdziesz bez kolejki. Tylko nie wolno tego mówić w tłumie, bo zaraz usłyszysz chór "mrówek": "My też turystycznie".Last edited by WojtekW; 2012-05-11, 08:37.
Comment
-
-
Z szybkiej ścieżki warto korzystać, chyba, że ktoś pasjami lubi kolejki. Mrówki nie mogą z niej korzystać, bo nie mają w dowodach adresu z np. z okolic Warszawy
Co do "opłacalności" to nic się Pancernik nie martw. I tak najprawdopodobniej nie znajdziesz żadnych ciekawych piw w Mościskach, a nawet jakby, to spokojnie te ciekawe zmieścisz je do plecaka. Wiozłem w zeszłym roku kilka razy "ciekawe" piwa ze Lwowa i za każdym razem mieściły się do plecaka."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Ściągnięte ze strony Przemyśl - Nasze miasto:
W związku z przygotowaniami do Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej "UEFA EURO 2012" Izba Celna w Przemyślu przygotowała multimedialną aplikację, za pomocą której możemy sprawdzić online jak wyglądać będzie odprawa graniczna podczas tego wielkiego sportowego święta. Specjalnie przygotowana w trzech językach strona pozwala zarówno na przygotowanie niezbędnych dokumentów, jak i oprowadza nas po przejściu granicznym w Medyce.
Zachęcamy do skorzystania z aplikacji, którą znajdziecie Państwo pod adresem: http://www.medyka2012.pl
Comment
-
Comment