Beskidy Sądeckie - browary regionalne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • noone
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2012.07
    • 1

Beskidy Sądeckie - browary regionalne

Witam serdecznie wszystkich szczególnie, że jestem tu nowy
    Mam do Was pytanie: Za parę tygodni będzie mój upragniony urlop i jedyny odpoczynek. Wyjeżdżam z narzeczoną w Beskidy Sądeckie trochę oderwać się od miasta i przy okazji poszukuję w tamtych okolicach browarów regionalnych. Z tego co udało mi się jak na razie znaleźć to Browar Grybów i nic poza tym. Czy występują w tych okolicach jakieś inne Browary godne polecenia? mogą występować po stronie Słowackiej.
    Z góry dziękuję za odpowiedź
    Pozdrawiam
    Łukasz - Noone
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Nie ma innych.
    Najbliższa jest Marysia w Szczyrzycu i Zadyma w Szaflarach.
    Tu masz mapę obecnych i przyszłych browarów w Polsce:
    utworzenie: 2010.11.06 (knajpy) 2012.04.13 (browary) 2015.01.29 (jako Piwna Mapa Polski) własność: Piwny Informator beershare - postaw autorowi piwo, albo dwa oznaczenia - patrz warstwa LEGENDA gdy brakuje pubu, sklepu, browaru, lub jeśli chcesz zgłosić imprezę piwną przejdź na mapę: https://goo.gl/Cpmuxu i uzupełnij dane. Jeśli tego nie potrafisz, nie chcesz - to pisz wiadomość prywatną na profil facebookowy Piwny informator lub Mapy piwne.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pankracy
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2007.10
      • 2801

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika noone Wyświetlenie odpowiedzi
      Czy występują w tych okolicach jakieś inne Browary godne polecenia? mogą występować po stronie Słowackiej.
      Witam.
      Proponuje zapoznać się z mapami pod tym tematem forum:
      W tym miejscu recenzje miejsc gdzie możemy się napić dobrego piwa... ogródki piwne, knajpki, puby, sklepy, importerzy, hurtownie i inne miejsca z piwem związane. Poddziały: Sklepy z piwem | Piwiarnie polskie | Piwiarnie zagraniczne | Hurtownie / Importerzy piwa | Handel i gastronomia | Poszukuję miejsca...

Ciekawym miejscem w okolicach jest Szczyrzyc. Przy opactwie cysterskim są dwa browary i muzeum z ekspozycją historii piwowarstwa klasztornego. Jeden browar (Marysia) jest czynny, a drugi na terenie Gościńca św. Benedykta przygotowywany do rozpoczęcia produkcji (ma ruszyć w przyszłym roku).

Comment

• Cyneq
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2011.12
        • 181

Mnie też z lekka tytuł razi, jako że przez 19 lat mieszkałem w Beskidzie Sądeckim. Tylko w jednym na raz. O innych Beskidach Sądeckich nie słyszałem.
        Co do browarów - z opowieści, czasów jak Grybów miał coś wspólnego z sądecką "spółdzielczością ogrodniczą", pamiętam najbardziej dość niską ocenę czystości w zakładzie, niestety.

Comment

Przetwarzanie...
        X